Sveriges bästa glassmästare öppnar i Sickla - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Sveriges bästa glassmästare öppnar i Sickla

I påskhelgen öppnade den omtalade och prisbelönta Kennys Gelato en ny gelateria i Sickla. Bakom satsningen står Kenny Mattsson, som nyligen korades till svensk mästare i glasstillverkning. Den nya gelaterian, med tillhörande café och en stor uteservering, slår upp dörrarna mitt på Marcusplatsen i Sickla.

Sedan starten 2019 har Kennys Gelato betraktats som en av Sveriges bästa inom glasstillverkning. I början av april i år tilldelades Kenny Mattsson även flera medaljer och den åtråvärda titeln Årets svenska glassmästare under matmässan Gastro Nord. Familjeföretaget, som sedan tidigare finns i Tollare i Nacka och på Djurgården, öppnar nu sin tredje gelateria på Marcusplatsen i Sickla. Utöver glass kommer det bland annat att serveras flatbread och diverse drycker.

– Vi ser verkligen fram emot att öppna i Sickla. Marcusplatsen är ett helt perfekt ställe mitt i det grönskande hjärtat av Sickla, omgiven av kulturhuset Dieselverkstaden, hotell, bio och andra restauranger. Det kommer finnas en stor uteservering med plats för 150 personer, säger Kenny Mattsson.

Kennys Gelato är ytterligare en satsning på noga utvalda matkoncept som etablerats i Sickla på senare tid. Bland andra aktörer finns Robin Delselius Bageri, kafferosteriet och restaurangen Black Honey Coffee Roasters samt trädgårdscafét och bistron Fanny Udde för att nämna några. Därutöver finns framgångsrika Bastard Burgers och Brillo Pizza, grannar med sedan länge etablerade Urban Deli.

– Det är fantastiskt roligt att kunna erbjuda alla glassälskare Sveriges bästa glass här i Sickla. Kennys Gelato blir ett välkommet tillskott som kommer att ge ytterligare liv och rörelse på Marcusplatsen, säger René Stephansen, Atrium Ljungbergs fastighetschef i Sickla.

Atrium Ljungberg har i 20 års tid utvecklat Sickla från ett industriområde till en levande stadsdel med en blandning av arbetsplatser, bostäder, skolor, handel, kultur och hälsa och med ett stort utbud av restauranger och caféer. Fram till 2030 väntas Sickla växa med ytterligare 7 000 kontorsarbetsplatser och 1 500 bostäder, lagom till att nya tunnelbanan till Sickla planeras vara färdigbyggd.