Distriktstandvården öppnar i Bas Barkarby - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Distriktstandvården öppnar i Bas Barkarby

Atrium Ljungberg har hyrt ut närmare 400 kvadratmeter i Bas Barkarby till Distriktstandvården. Kliniken öppnar under hösten 2023 och blir ytterligare ett tillskott till det utbud av vård och hälsa som idag finns i huset. Sedan tidigare finns även Almakliniken vårdcentral och Friskis&Svettis i Bas Barkarby.

Distriktstandvården är en av landets största tandvårdskedjor med över 30 kliniker i Stockholm, Göteborg och Uppsala. De erbjuder barn och vuxna allmän-, akut- samt estetisk tandvård.

Vi ser verkligen fram emot att öppna en klinik i Bas Barkarby, som ligger strategiskt mitt i det växande Barkarby. Det är viktigt för oss att kunna erbjuda tillgänglig tandvård, och de goda kommunikationerna gör att läget känns perfekt. Det ska verkligen bli jätteroligt att få välkomna patienterna till vår nya klinik i Bas Barkarby, säger Erik Alexandersson, VD, Distriktstandvården. 

Bas Barkarby med sina 14 våningar slog upp sina portar i januari 2022, mitt i Barkarbystaden som är ett av Stockholms mest expansiva områden. Läget är strategiskt precis intill E18, pendeltåg och den kommande tunnelbanestationen. Bas Barkarby är ett multifunktionellt kvarter för näringsliv, kultur, lärande och hälsa. I huset ryms förutom vårdcentral och gym även en gymnasieskola, idrottshall, restaurang och flera kontor. Barkarby växer i snabb takt för att kunna rymma 30 000 invånare och redan idag bor och verkar cirka 7 000 personer i stadsdelen.

– Vi är glada att hälsa Distriktstandvården välkomna. Nu stärks Bas Barkarby ytterligare som en viktig destination med fokus på vård och hälsa, säger Andreas Malmsäter, affärsområdeschef leasing på Atrium Ljungberg. Det blir ett bra tillskott för alla de som arbetar som bor i den snabbt växande stadsdelen.

Hyresavtalet med Distriktstandvården är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.