Brisket & Friends till Nobelberget i Sickla - Atrium Ljungberg

Brisket & Friends till Nobelberget i Sickla

Stadsdelen Sickla växer med fler bostäder, kontor, restauranger och handel. Nu är det klart att populära Brisket & Friends öppnar ny restaurang i den gamla Formalinfabriken på Nobelberget efter sommaren.

Brisket & Friends grundades av Niklas Elshazly och Ludvig Åström 2016. Sedan dess har duon öppnat ytterligare tre enheter i Stockholm och en i Göteborg. Grundarna har en stor förkärlek för Texas BBQ och varje restaurang röker sitt kött färskt med rökar direktimporterade från Oklahoma, USA. Den nya restaurangen i Sickla omfattar närmare 300 kvm och ligger mitt på växande Nobelberget.

– Vi är väldigt glada att hälsa Brisket & Friends välkomna till Sicka. Det är ett starkt koncept som vi är övertygade kommer att uppskattas av såväl boende som kontorshyresgäster och besökare, säger Mikael Gillerlöv, fastighetschef på Atrium Ljungberg i Sickla. Sickla har ett unikt läge och stort upptagningsområde vilket kommer att förstärkas ytterligare med kommande tunnelbana och den fortsatta utvecklingen av stadsdelen. Vi ser en stor efterfrågan på att etablera sig här, såväl kontor som handel och restauranger, avslutar Mikael Gillerlöv.

– Att öppna i Sickla på Nobelberget känns hur roligt som helst, det är en plats med ett unikt läge som lever 24/7. Vi är redo att bjuda på en ordentlig smakupplevelse för den som älskar BBQ, kött, vegetariskt och hantverksöl, säger Niklas Elshazly, grundare av Brisket & Friends.

Atrium Ljungberg har utvecklat Sickla i över 20 års tid från industriområde till en levande stadsdel med en blandning av arbetsplatser, bostäder, skolor, restauranger och butiker. Det är en snabbt växande stadsdel som fram till 2030 förväntas växa med ytterligare 7 000 arbetsplatser och 2 000 bostäder.

Sickla är en av Sveriges största med mer än 180 butiker, service och restauranger. Handelsplatsen omsatte 3,6 mdkr 2023 och har cirka 13,3 miljoner besökare varje år.

Nacka 2024-06-11

Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2