Examen PreLoved: Atrium Ljungberg och Uppsala... - Atrium Ljungberg

Examen PreLoved: Atrium Ljungberg och Uppsala Stadsmission fortsätter framgångsrikt initiativ för att bidra i studenttider

Kostnaderna i studenttider är skyhöga och för familjer som lever i ekonomisk utsatthet kan det vara en omöjlighet att ha råd med kläder, studentskivor och examenspresenter. För att hjälpa de som behöver det bäst utvecklar nu Uppsala Stadsmission och Atrium Ljungberg förra årets succéinitiativ med en ny insamlingsaktion, Examen PreLoved, som genomförs i Gränbystaden. Den 1–8 april inbjuds Uppsalaborna att bidra genom att donera festkläder, presenter och föremål till Uppsala Stadsmission med syftet att stötta unga inför skolavslutningar och examen.

Initiativet, som genomfördes första gången våren 2023, uppmuntrade invånarna i Uppsala med omnejd att skänka saker som behövs inför skolavslutning, student och examen, såsom festkläder, skor, presenter eller porslin att duka med. Insamlingen fick en överväldigande positiv respons och resulterade i att många unga och familjer som lever i ekonomisk utsatthet kunde njuta av dessa stora livshändelser. Några citat från förra året:

“Personalen var mycket snälla. De hjälpte mig sy om min klänning som var lite stor. Tack så mycket, det fanns fina klänningar där och jag fick ta fina skor och en fin sjal.”

“Jag hade aldrig testat en kostym förut, jag var tveksam först men det var jättesnyggt på mig.”

“Nu slipper jag vara stressad över vad jag ska ha på mig.”

Årets insamlingsaktion, som går under det nya namnet Examen PreLoved, bygger vidare på föregående års framgångar och syftar till att utöka dess positiva inverkan.

– Varje dag ser vi på Uppsala Stadsmission hur enkla handlingar kan förändra liv. Med Examen PreLoved vill vi uppmuntra alla att låta sina tidigare skatter – vare sig det är en klänning, kostym, finskor, accessoarer eller servis – få nytt liv och värde hos någon som behöver dem. Att integrera denna givande handling i sin vardag är inte bara en gåva till andra, det är även ett kraftfullt sätt att bidra till hållbart samhälle, säger Peter Andersson, föreståndare Unga Station på Uppsala Stadsmission.

– Vi är väldigt stolta över att kunna utveckla detta initiativ för att fler unga i Uppsala ska få positiva upplevelser och minnen av sin student eller examen. Det är betydelsefulla tillfällen i livet. Med Examen PreLoved kan vi på ett väldigt konkret sätt uttrycka vårt engagemang i miljömässig såväl som social hållbarhet på våra platser, säger Marianne Perslow, kommunikationschef Atrium Ljungberg.

Insamlingen Examen PreLoved pågår mellan den 1–8 april med öppettider från kl 10:00 till kl 20:00. Insamlingslokalen ligger i gången mellan östra entrén och torget i Gränbystaden. Porslin och husgeråd ska vara väl inslaget för att inget ska gå sönder och kläderna ska vara hela och rena.


Nacka, 2024-03-26
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4
Bild 5