HUS 33 Containerparken – kreativ mötesplats för... - Atrium Ljungberg

HUS 33 Containerparken – kreativ mötesplats för cirkularitet, mat och kultur i Slakthusområdet

Precis intill Slakthushallarna byggs nu en ny sorts mötesplats med fokus på kultur, cirkularitet och återbruk. HUS 33 | Containerparken är ett lustdrivet projekt där containrar med ett varierat innehåll och grönskande inslag skapar en kreativ oas mitt i Slakthusområdet.

HUS 33 | Containerparken Slakthusområdet består av ett flertal containrar som tillsammans utgör en välkomnande mötesplats där samskapande, innovation och kreativitet är i fokus. Här samsas idérika verksamheter, visionärer och cirkulära entreprenörer under ledorden cirkulärt, inkluderande, kreativt, lekfullt, lokalt, socialt och tillåtande.

Innehållet och verksamheterna i varje container står Containerparkens så kallade medborgare för. Här finns till exempel en restaurang som hyllar kretsloppet, ett pop-up konstgalleri, stadsodling och gårdsbutik, second hand med noga kurerat streetmode, en bubblande pop-up för remake, svinn- och resurssmarta produkter samt servicecontainers för cirkularitet i praktiken, där besökare kan lämna in det som önskas lappas och lagas.  

Områdets scen presenteras och programmeras av parkens medborgare och deras vänner och riktar sitt fokus under dagtid mot barn, unga och unga vuxna, för att under den tidiga kvällen förvandlas till Stockholms fria scen. Ingen åldersgräns och fri entré.

– Vi vill med Containerparken inspirera och förändra. Det är en plats för alla, där vi kan mötas och fira en ny form av lustfylld aktivism och gemenskap. Medborgarna i parken är vår orkester och vi dirigenterna som nu äntligen får premiärspela första stycket ur en viktig berättelse som måste höras. Den om att endast tillsammans skapar vi en hållbar framtid. Och det här stycket svänger och ni kommer alla vilja sjunga med, säger Filip Adamo och Jonas Fläckerud, initiativtagarna till Containerparken.

HUS 33 | Containerparken ligger i anslutning till de gamla Slakthushallarna som utgör hjärtat i Slakthusområdets satsning på mat, kultur och upplevelser. Under 2023 etablerades Hus 26 i Slakthushallarna som en ny destination i Stockholm, med restauranger som Solen, Bar Montan, Afrika samt lyssningsbaren Hosoi och kafferosteriet Stockholm Roast. I april i år öppnade även koncertarenan Fållan inom ramen för kultursatsningen Distriktfem.

Att Slakthusområdet nu bubblar av spännande saker är fantastiskt. Det är en nydanande plats som redan idag attraherar människor från hela Stockholm med sitt starka kultur- och restaurangutbud. Med HUS 33 Containerparken får Slakthusområdet ännu mer liv under dagtid, där alla kan känna sig välkomna oavsett ålder. Områdets utveckling kommer pågå under många år och för oss är det viktigt att det alltid ska vara en härlig och inspirerande plats att besöka och verka i, säger Marcus Lindh, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Plåtdörrarna till HUS 33 | Containerparken Slakthusområdet planeras öppna inom kort och parken kommer att vara öppen året runt.

Nacka, 2024-06-05
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande Containerparken 240605

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2