HORNBACH väljer nya Botkyrka Handel för sin... - Atrium Ljungberg

HORNBACH väljer nya Botkyrka Handel för sin första etablering i Stockholm

Atrium - LjungbergGruppen utvecklar för närvarande Botkyrka Handel till en ny storbutikshandelsplats innehållande ett antal större aktörer. Både om- och tillbyggnad pågår för att skapa plats för nya butiker och totalytan uppgår till 44 000 kvm.

– Vi är stolta över att HORNBACH valt handelsplatsen för sin första etablering i Stockholm. Det rör sig om en exceptionell etablering eftersom HORNBACH blir Stockholms största byggmarknad i sitt slag, menar Staffan Linde, vice VD i Atrium – LjungbergGruppen.

HORNBACH öppnar bygg- och trädgårdsmarknad med drive-in koncept och utgör tillsammans med Coop Forum handelsplatsens huvudaktörer. Coop Forums befintliga lokaler byggs om och moderniseras och inom ramen för handelsplatsens förnyelse pågår även färdigställande av 7 000 kvm för cirka sex stycken nya volymbutiker inriktade mot hem och fritid. Öppning beräknas ske i etapper med samtliga butiker öppna sommaren 2008.

Det tyska familjeföretaget HORNBACH har idag 125 varuhus i 9 länder. I Sverige är de hittills verksamma i Göteborg och Malmö. Samtliga varuhus erbjuder 120 000 artiklar på över 20 000 kvm där takförsedd drive-in är standard vilket möjliggör för kunderna att enkelt kunna parkera nära hyllorna. Utöver sitt stora urval av produkter till låga priser erbjuder de även kompetent service och rådgivning. Målet är att vara prisledande i Sverige och målgruppen är både privata kunder och företag. Etableringen innebär 150 nya arbetstillfällen i Botkyrka.


Stockholm 2007-06-19
LjungbergGruppen AB (publ)

wkr0010.pdf