Lärande på ett nytt sätt – Kunskapsgallerian i... - Atrium Ljungberg

Lärande på ett nytt sätt – Kunskapsgallerian i Sickla invigd

M7 Kunskapsgallerian i Sickla, Nacka kommun invigdes officiellt torsdag 23 april under festliga former. Kunskapsgallerian är med sin mix av aktörer, i en innovativ och attraktiv miljö, unik i sitt slag. I och med invigningen har startskottet gått för början på något nytt i utbildningsvärlden!

För två år sedan föddes idén om en plats där utbildning och lärande är en del av ett större sammanhang. I tät samverkan mellan fastighetsägaren Atrium Ljungberg och Nacka kommun formades visionen om en modern läroplats där näringsliv, forskning och organisationer integreras med gymnasium och högskola. Visionen har nu blivit verklighet. Den nya gränslösa läroplatsen i Sickla tog emot sina första elever i januari 2009.

Under invigningsdagen hölls öppet hus med möjlighet att ta del av hur gymnasierna Rytmus, Vittra och YBC arbetar, se cirkusuppträdanden hos cirkusskolan Cirkus le Fou, delta i seminarier med Mälardalens Högskolas Kai Mikos och Sven Hamrefors och mycket mer.

– När projektet startade förbjöds tre ord; skola, skolmatsal och gympasal, berättar Peter Johansson, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg. Vi ville med det befästa att M7 Kunskapsgallerian är något helt nytt i utbildningssammanhang. En lärmiljö och ett sammanhang inte likt något annat, placerad mitt i verkligheten.

Under den officiella invigningsceremonin, som leddes av moderator Annika Dopping, talade bland annat riksdagsledamot Mats Gerdau och den traditionella bandklippningen ersattes av en symbolisk handling där alla aktörer i Kunskapsgallerian knöt samman varsina band.

– Kunskapsgallerian är unik i sitt slag. Genom samverkan mellan alla aktörer i huset finns stora möjligheter och helt nya förutsättningar för lärande, säger Mats Gerdau, riksdagsledamot och kommunfullmäktiges ordförande i Nacka kommun.

För mer information om Kunskapsgallerian se www.kunskapsgallerian.se

Stockholm 2009-04-24
Atrium Ljungberg AB (publ)

wkr0003.pdf