AkzoNobels nya svenska huvudkontor byggs i Sick... - Atrium Ljungberg

AkzoNobels nya svenska huvudkontor byggs i Sickla Affärskvarter

Idag togs det första spadtaget för AkzoNobels nya verksamhetshus i Sickla Affärskvarter. Ceremonin förrättades av Leif Darner, medlem av AkzoNobels koncernledning, Erik Langby, kommunstyrelsens ordförande i Nacka kommun och Ingalill Berglund, vd Atrium Ljungberg. Atrium Ljungberg investerar 300 miljoner kronor i den nya byggnaden.

Med en lång och gedigen industrihistoria i området byggs nu ett nytt svenskt huvudkontor åt AkzoNobel, världens största färg- och specialkemiföretag, i Sickla, Nacka. Det blir en innovativ och funktionell mötesplats som stödjer AkzoNobels kärnverksamhet och stärker samverkan mellan de olika affärsenheterna. I huset kommer det att finnas labb-, utvecklings- och kontorsverksamhet.

Atrium Ljungberg investerar 300 miljoner kronor i huset på 10 300 kvm, varav 7 500 kvm hyrs av AkzoNobel och beräknas vara färdigt för inflyttning under första kvartalet 2014. Byggnaden kommer att miljöcertifieras och ligga i framkant vad gäller hållbarhet.

– AkzoNobel är en viktig del av svensk industrihistoria och vår verksamhet i Nacka sträcker sig långt tillbaka i tiden. Det nya huvudkontor som nu börjar byggas visar att vi också är en del av svensk industris framtid, säger Leif Darner, medlem av AkzoNobels koncernledning och fortsätter:

– Det kommer att bli ett landmärke för AkzoNobel och ligga i framkant vad gäller miljömässigt hållbar design, något som är viktigt för oss eftersom hållbarhet är en grundbult i vår företagsstrategi.

Atrium Ljungberg har i många år drivit utvecklingen av Sickla och har skapat en bred mix av kontor, handel, service, lärande och kultur i området. Under senare tid har Sickla utvecklats kraftigt vad gäller nya kontorsetableringar. Under 2011 färdigställdes bland annat Atlas Copcos nya huvudkontor och just nu byggs också Intrum Justitias huvudkontor som har planerad inflyttning i oktober 2012.

– Vi är glada och stolta över förtroendet att vara en långsiktig partner till AkzoNobel. Deras nysatsning i Sickla är betydelsefullt för vårt fortsatta arbete med att skapa ett starkt, dynamiskt affärskvarter i området. Det visar på Sicklas attraktivitet, inte bara för små och medelstora företag utan även för multinationella företag med högt ställda krav, säger Ingalill Berglund, vd Atrium Ljungberg.

Sickla är en av landets mest expansiva stadsdelar i en kommun som ligger långt framme vad gäller ett framgångsrikt samarbete med det lokala näringslivet. Nacka har bland annat belönats med utnämningen "Årets tillväxtkommun 2011" av Arena för tillväxt.

– Att ytterligare ett stort internationellt företag väljer att utveckla sin verksamhet i Sickla betyder mycket för vår ambition att positionera Sickla och Nacka kommun som en stark och attraktiv plats att både bo och arbeta i, säger Erik Langby (M), kommunalråd Nacka kommun och kommunstyrelsens ordförande.

Stockholm 2012-01-27
Atrium Ljungberg AB (publ)

wkr0001.pdf