Rådhusets omvandling förändrar city-skapar... - Atrium Ljungberg

Rådhusets omvandling förändrar city-skapar attraktiv framsida av otrygg baksida

Med ny inredningsbutik och inom kort en stor uteservering på Rådhusgården är Rådhusets omvandling klar och huset helt inflyttat. Rådhuset har blivit ett viktigt nav i Uppsalas stadskärna och genom uppfräschning av gränden och gården bakom Rådhuset skapas en trygg och attraktiv mötesplats som förändrar flödet i city. 

Rådhuset, som invigdes i mars, utökas nu med ytterligare två verksamheter; Myrra Möbler & Inredning öppnade förra veckan sin drygt 300 kvm stora butik på tredje plan och den 6 juni inviger Edenbergs  en stor uteservering på den nyrenoverade Rådhusgården mot Påvel Snickares gränd. Därmed är Rådhuset komplett och fullt inflyttat.

- Myrras inredningsbutik är ett bra komplement till Rådhusets tidigare innehåll och med Edenbergs nya uteservering på Rådhusgården hoppas vi att Rådhuset blir den självklara mötesplatsen mitt i city, säger Eva Troell, Atrium Ljungbergs varuhuschef för Rådhuset.

Dessutom har en ny entré till Rådhuset öppnat från Påvel Snickares gränd, vilket gör det möjligt att passera från Dragarbrunnsgatan till Stora Torget via Rådhuset. Under juni kommer hela markbeläggningen på Påvel Snickares Gränd att färdigställas av kommunen.

- I och med att Rådhuset öppnade som varuhus har det blivit ett viktigt nav för Uppsala. Den satsning som Atrium Ljungberg och kommunen gör på Rådhusgården och på Påvel Snickares gränd är fantastisk, kommenterar Lisa Thörn, Cityledare, Uppsala City. Den förvandlar gränden från en otrygg baksida till en attraktiv framsida som kan leva dygnet runt. Utvecklingen av Rådhuset, gården och gränden ligger helt i linje med visionen om att försköna, bredda och förtäta Uppsalas stadskärna och skapa flöden som är positiva för den kommersiella utvecklingen, avslutar Lisa Thörn.

Nacka 2012-05-31
Atrium Ljungberg AB (publ)

Fakta om Rådhuset
Rådhuset fick sin nuvarande utformning 1883, men byggnadens äldsta delar är från 1645. År 1713 blev Rådhuset Uppsalas centrala förvaltningsbyggnad och var det fram till 1964 då det nya stadshuset stod klart. Olika förvaltningar har funnits kvar i Rådhuset även senare och den sista flyttade ut under augusti 2008. Rådhuset har inte varit tillgängligt för allmänheten sedan 1971 då Rådhusrätten flyttade ut. År 2006 förvärvade Atrium Ljungberg fastigheten från Uppsala kommun och 1 mars 2012 öppnades Rådhuset för allmänheten igen, nu i form av ett modevaruhus med ett drygt femtiotal modevarumärken, inredning, restaurang, bar och café.
Ägare: Atrium Ljungberg
Hyresgäster: Rådhuskompaniet, Lexington, Peak Performance, Filippa K, Edenbergs, Myrra Möbler & Inredning.

Pressmeddelande Atrium Ljungberg 120531