35 nya butiker och restauranger i Mobilia... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

35 nya butiker och restauranger i Mobilia Stadskvarter i Malmö

Den 26:e september öppnar nya Mobila, Mobilia Stadskvarter. I en historisk del av Malmö har Atrium Ljungberg under flera år stegvis omvandlat Mobila från att vara ett traditionellt köpcentrum till att bli ett levande stadskvarter och inspirerande mötesplats. Vid nyöppningen möts malmöborna av ett 35-tal nya butiker och restauranger, totalt ett hundratal verksamheter, från stora välkända kedjeföretag till lokala varumärken i en unik inne- och utemiljö. Den tidigare textilfabrikens maskinhus kommer att utgöra hjärtat i restaurangverksamheten.  

Detaljhandelsföretagens intresse för Mobilia Stadskvarter har hela tiden varit stort och att hyresgäster som Willys, Åhléns och Clas Ohlson tidigt valde att etablera sig på Mobilia har varit viktigt för den fortsatta uthyrningen.

– Vi är väldigt nöjda med blandningen av stora välkända kedjeföretag och lokala varumärken. Mixen skapar dynamik och kommer att göra Mobilia ännu mer spännande. Att dessutom många restauranger och caféer har valt att etablera sig hos oss har varit viktigt i skapandet av en mötesplats som Mobilia Stadskvarter, säger Anders Murmark, marknadsområdeschef på Mobilia, Atrium Ljungberg.

Mobilia kommer att erbjuda flera butiks- och restaurangkoncept som inte finns i Malmö idag. Exempel på det är butiken L’erbolario med ett komplett sortiment av den italienska hudvårdsserien samt en familjerestaurang som kommer att drivas av Malmös välkända krögare Vendel.

– Det är roligt att kunna ge entreprenörer chansen att utveckla sina affärsidéer, tycker Anders Murmark.

– Läget och det jämna kundflödet var avgörande när jag valde plats för min nya butik. Jag känner väl till Mobilia efter ett par år som butikschef på H&M på just Mobilia, kommenterar Anna-Marias Larsson, L'erbolario.

När Mobilia Stadskvarter nyöppnar kommer det att bestå av drygt hundra olika butiker, restauranger och serviceverksamheter. Det breda kundunderlaget i området och Mobilias omvandling från köpcentrum till stadskvarter var avgörande för Åhléns när de valde att etablera sig på Mobilia.

– Malmö som handelsplats har under de senaste åren expanderat kraftigt samtidigt som konkurrensen har ökat. Vi är säkra på att Mobilia Stadskvarter står sig starkt i denna konkurrens som ju faktiskt gynnar malmöborna och skåningarna, kommenterar Håkan Wulff, regionchef Åhléns.

Den danska kedjan Søstrerne Grene, som har ett brett och varierat sortiment av bland annat accessoarer och husgeråd, har länge velat återkomma till Malmö och är därför glada att öppna sin tredje svenska butik på Mobilia.

- Mobilia Stadskvarter har en profil som passar vårt koncept. Dessutom spelade både läget och Mobilias nysatsning med bostäder och handel in i valet när vi skulle etablera oss i Sverige igen, säger Maria Grene R. Payne, marknadschef på Søstrerne Grene.

Med Mobilia Stadskvarter får malmöborna uppleva en historisk del av Malmö i ny skepnad där handel, bostäder och service skapar en levande atmosfär större delen av dygnet. Hela omvandlingsprojektet omfattar nybyggnation av:

•                     totalt 29 000 kvm uthyrbar area
•                     ett parkeringshus med cirka 650 nya parkeringsplatser
•                     två bostadshus med ett sjuttiotal nya hyreslägenheter inflyttningsklara från oktober och framåt

I september öppnar:
Accent, Andra Stället, BikBok, Blueberry, Bönor & Blad, Carlings, Chilli, Clas Ohlson, Cubus, Euronails, Fabriken, Hair & Face, Hank’s Burgers, Håkansson Skor, Jack & Jones, Kikos, Kronans Droghandel, Lekia, L’erbolario, Ohlssons Tyger, Panduro, Rice & Soup, Smycka, SweetLoveSugar, Synsam, Søstrene Grene, Tandir, Telenor, Tele 2, Tele3, Vila, Waynes Coffee, Willys, The Industry och Åhléns.

Nacka, 2013-07-08
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande 130708
Samtliga butiker på Mobilia sept 2013

Ladda ner bild