Flera nya butiker och restauranger öppnar i... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Flera nya butiker och restauranger öppnar i Port73 i augusti

Port73, den nya handelsplatsen som Atrium Ljungberg invigde i Haninge för knappt tre år sedan, fortsätter att växa och bredda sitt utbud. En tillbyggd del om 10 000 kvm i två plan invigs i augusti och den nya etappen är fullt uthyrd. Här öppnar fyra restauranger, tre livsmedelskoncept, varav en stor Willysbutik, samt Stockholms första etablering av modeföretaget Lager 157. Vid årsskiftet öppnar även gym- och friskvårdsföretaget Nordic Wellness.

Den 28 augusti är det dags att inviga den tredje etappen av Port73 och flera nya verksamheter kommer att adderas till handelsplatsen. I den nybyggda delen öppnar Willys en stor dagligvarubutik. Den kompletteras med det internationella storföretaget Picards utbud av fryst mat och av Mickes Fisk, en lokal fisk- och delikatessbutik. Dessutom är det klart att fyra olika restaurang- och kafékoncept slår upp sina portar; restaurangkedjan ChopChop med asiatiskt kök, den norrlandsbaserade hamburgerkedjan Big Boy, det italienska konceptet Al Forno med pizza och pasta samt kafékedjan Waynes Coffee. På övre plan öppnar modeföretaget Lager 157 som valt Port73 som sin första etablering i Stockholm och vid årsskiftet invigs Nordic Wellness med gym och friskvård på samma plan.

– Det är väldigt roligt att vi i rådande konjunktur kan presentera ett så starkt och spännande innehåll inför öppningen den 28 augusti. Det brukar ta lite tid att sätta en ny handelsplats på kartan, men Port73 har haft en bra utveckling sedan start och både konsumenter och hyresgäster har på kort tid upptäckt platsen. Nu har vi breddat utbudet ytterligare för de 175 000 invånarna som bor i Haninge, Tyresö och i fritidshus i skärgården. Och vi kan erbjuda en rationell handelsdestination för de cirka 50 000 bilister som varje dygn passerar på Nynäsvägen, säger Peter Svanberg, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Lager 157, som öppnar en cirka 2 400 kvm stor modebutik i Port73, erbjuder ett brett sortiment av modeprodukter till max halva priset, där skandinaviska och amerikanska klassiker blandas med unga spetsiga varumärken. Företaget har haft stora framgångar och butikerna brukar dra folk från ett stort upptagningsområde. Butiken i Port73 blir företagets 14:e i Sverige och den första i stockholmsområdet

- Port73 i Haninge har med sina starka trafikströmmar potential att bli vår bästa butik hittills. Läget, kundunderlaget och Atrium Ljungbergs utvecklingsplaner för Port73 har varit avgörande för etableringen, säger Jonas Ivarsson, marknadsansvarig på Lager 157.

Atrium Ljungbergs ambition är sedan byggstarten 2009 att utveckla Port73 till sin femte stora regionala handelsplats såsom Sickla Köpkvarter i Nacka, Farsta Centrum i Stockholm, Gränby Centrum i Uppsala och Mobilia i Malmö. När den nya delen öppnar efter sommaren kommer Port73 bestå av ett fyrtiotal olika butiker, restauranger och serviceverksamheter på en total area om cirka 37 000 kvm.

- Nu har vi kommit en bra bit på väg och det finns stora möjligheter att göra mer. Den här delen av Stockholm växer kraftigt och platsen för Port73 i korsningen mellan Nynäsvägen och Gudöbroleden har ett strategiskt läge och är ett viktigt nav i södra storstockholm.

Vi planerar för att stegvis fortsätta utveckla Port73 med ytterligare handel. Ambitionen är också att addera inslag av kultur, attraktioner och eventuellt bostäder, säger Peter Svanberg, Atrium Ljungberg.


Nacka, 2013-06-20
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande 130620

Ladda ner bild