Nya Mobilia. En del i Malmös framtid. - Atrium Ljungberg

Nya Mobilia. En del i Malmös framtid.

Mobilia, ett av Malmös äldsta och mest välbesökta köpcentrum har gjort en rejäl resa. Precis som Malmö har gjort resan från arbetarstad till kunskapsstad har Mobilia under de senaste åren successivt utvecklats från traditionellt köpcentrum till nytt stadskvarter – en levande mötesplats – med handel, restauranger, service och bostäder. Invigningen för malmöborna sker den 26 september. Mobilias och södra Malmös resa in i framtiden har bara börjat.

Ingalill Berglund, vd på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg som investerat drygt 1,1 miljard kronor i detta långsiktiga projekt:
– Vi brinner för att bygga stadsmiljöer och utveckla platser. Malmö är en av våra mest prioriterade marknader där vi tidigt såg Mobilias potential. Mobilia har en unik industrihistoria som vi byggt vidare på och skapat en integrerad miljö med handel, restauranger, bostäder och samhällsservice. Dessa faktorer stöttar varandra och sörjer för både behov och efterfrågan.

Lari Pitkä Kangas, kommunalråd Malmö stad (MP), ser optimistiskt på framtiden för denna del av Malmö:
– Externa köpcentrum drar ibland sönder stadens struktur. På Mobilia blandas handels-kvarter med bostäder och service. Mobilia är lättillgängligt oavsett om du kommer med bil, cykel, kollektivtrafik eller till fots. Genom bostäder och mötesplaster blir kvarteret en integrerad del av staden.

Den 26 september kl 10.00 invigs nya Mobilia. Då är byggställningarna som varit på plats sedan 2008 nedmonterade och Mobilia kommer att bestå av drygt hundra olika butiker, restauranger och serviceverksamheter. Flera viktiga flödesskapande aktörer finns i kvarteret: Ica, Willys, H&M, Clas Ohlson och Åhléns mitt på torget. Dessa har kompletterats med mindre och lokala aktörer.

Anders Murmark, marknadsområdeschef för Atrium Ljungberg i Mobilia:
– Vi är väldigt nöjda med blandningen av stora välkända kedjeföretag och lokala varumärken. Mixen skapar dynamik och kommer att göra Mobilia ännu mer spännande. Att dessutom många restauranger och caféer har valt att etablera sig hos oss har varit viktigt i skapandet av en mötesplats som Mobilia.

Men Mobilias resa är inte slut. Atrium Ljungberg ska tillföra kompletterande verksamheter för att säkerställa flöden av människor under dygnets alla timmar.

– Kultur har stor betydelse för att skapa trivsel och dynamik på en plats, men även vård och ytterligare service står högt på vår önskelista för framtida verksamheter i kvarteret. Vi fortsätter att arbeta aktivt med att utveckla Mobilia med kultur, service- och vårdinslag för liv och rörelse dygnet om, avslutar Ingalill Berglund.

Nacka, 2013-09-12
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande Atrium Ljungberg 130912

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4