Port73 i Haninge växer - större utbud av... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Port73 i Haninge växer - större utbud av livsmedel, restauranger och mode.

Port73, den nya handelsplatsen som Atrium Ljungberg invigde i Haninge för knappt tre år sedan, fortsätter att växa. På onsdag 28 augusti kl. 18.00 invigs en ny del om 10 000 kvm i två plan och flera nya butiks-, livsmedels- och restaurangkoncept öppnar.

Utvecklingen av Atrium Ljungbergs handelsplats Port73 har gått fort. Från det att Coop Forum för endast tre år sedan var ensam aktör på platsen består Port73, efter invigningen den 28 augusti, av ett fyrtiotal olika butiker, restauranger och serviceverksamheter på en total area om cirka 37 000 kvm.

I den nybyggda delen om 10 000 kvm öppnar Willys en stor dagligvarubutik. Den kompletteras med det internationella storföretaget Picards utbud av fryst mat och av Mickes Fisk, en lokal fisk- och delikatessbutik. Dessutom har Port73:s kunder att se fram emot fyra olika restaurang- och cafékoncept; restaurangkedjan ChopChop med asiatiskt kök, den norrlandsbaserade hamburgerkedjan Big Boy, det italienska konceptet Al Forno med pizza och pasta samt kafékedjan Waynes Coffee. Utbudet av konfektion utökas också i och med att modeföretaget Lager 157 väljer Port73 som sin första etablering i Stockholmsområdet, och i början av 2014 öppnar dessutom Nordic Wellness med gym och friskvård.

– Vi är väldigt stolta över den utveckling Port73 har haft sedan starten 2010 och över det starka och spännande innehåll som vi har lagt till. Nu har vi breddat utbudet väsentligt inom livsmedel, restaurang och mode och skapat en ännu mer attraktiv handels- och mötesplats för de 175 000 invånarna som bor i Haninge, Tyresö och i fritidshus i skärgården och för de cirka 50 000 bilister som varje dygn passerar på Nynäsvägen, säger Peter Svanberg, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungbergs ambition är sedan byggstarten att utveckla Port73 till sin femte stora regionala handelsplats såsom Sickla Köpkvarter i Nacka, Farsta Centrum i Stockholm, Gränby Centrum i Uppsala och Mobilia i Malmö.

- Nu har vi kommit en bra bit på väg och det finns stora möjligheter att göra mer. Den här delen av Stockholm växer kraftigt och platsen för Port73 i korsningen mellan Nynäsvägen och Gudöbroleden har ett strategiskt läge och är ett viktigt nav i södra storstockholm. Vi planerar för att stegvis fortsätta utveckla Port73 med ytterligare handel. Ambitionen är också att addera inslag av kultur och eventuellt bostäder, säger Peter Svanberg, Atrium Ljungberg.

Nacka, 2013-08-27
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande Atrium Ljungberg 130827

Ladda ner bild