Välbesökt folkfest på Mobilia - Atrium Ljungberg

Välbesökt folkfest på Mobilia

- Vi ville visa att Mobilia är ett kvarter där alla kan känna sig hemma. Invigningens glada folkfesttema var mitt i prick, säger Maria Svensson på Atrium Ljungberg och marknadsansvarig för Mobilia. Under invigningsdagarna 26-29 september passerade 360 000 skåningar nya Mobilia som integrerats ytterligare i staden för att bli en naturlig del av centrala Malmö. Kvarteret erbjuder inte bara handel, utan också bostäder, service, fler restauranger, torg och mötesplatser.

– Malmöborna har följt Mobilias utveckling under flera år och vi visste att intresset för kvarteret var stort. Att så många som 360 000 skulle besöka oss var mer än vad vi hade vågat hoppats på och det värmer otroligt, säger Maria Svensson.

Under invigningsdagarna bjöds besökarna på totalt ett 60-tal arrangemang i kombination med erbjudanden från Mobilias totalt 114 verksamheter. Ett 40-tal nya verksamheter öppnade - en mix mellan stora internationella och nationella aktörer och mindre regionala verksamheter. En av de nya butikerna var Panduro Hobby:

– Vi har ett bra samarbete med Atrium Ljungberg på flera orter och har länge velat etablera oss på Mobilia – ett av Malmös mest besökta shoppingcenter. Förväntningarna vi haft på Mobilia har hittills infriats och invigningshelgen var lyckad med många besökare, säger Peter Panduro, etableringschef.

Ett nytt unikt koncept för Mobilia, Malmö och Sverige är Nerdy by Nerds, som skäddarsyr jeans efter kundens önskemål eller justerar redan framtagna modeller. Företaget har både butik och fabrik på Mobilia. Peter Arneryd är grundare och marknadsansvarig:

– Vi har en kombinerad butik och fabrik. Intresset för våra skräddarsydda jeans har varit väldigt stort och efter under invigningen fick vi snabbt 20 beställningar och har anställt fler sömmerskor.

Malmös kommunalråd (s) Andreas Schönström invigde Mobilia tillsammans med fastighetsägaren Atrium Ljungbergs vd Ingalill Berglund. Han välkomnar Atrium Ljungbergs sätt att skapa en levande stadsmiljö med nya inslag av handel, bostäder och mötesplatser och samtidigt bevara kvarterets äldre byggnader och fasader.

– Mobilia är mycket mer levande än många andra handelsområden som vi sett växa fram genom åren. Kvarteret är ett självklart centrum i södra Malmö när staden växer mot Hyllie men även förtätas in mot city, säger Andreas Schönström.

Atrium Ljungbergs ambitioner är att kontinuerligt fortsätta förbättra och utveckla Mobilia.

– Byggnadsställningarna är borta, men kvarteret är inte färdigt än. Vi fortsätter att jobba för att tillföra mer i området, som inslag av kultur, vård, utbildning och bostäder, avslutar Maria Svensson.
 

Nacka, 2013-10-04
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande 131004

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4
Bild 5