Atrium Ljungberg gör miljardförvärv i Liljeholm... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Atrium Ljungberg gör miljardförvärv i Liljeholmen i Stockholm

Idag har Atrium Ljungberg tecknat avtal om förvärv av fastigheten Point Liljeholmen i Stockholm - en kontorsfastighet om närmare 40 000 kvadratmeter. I linje med sin strategi utökar Atrium Ljungberg därmed sitt kontorsbestånd och blir en betydligt större aktör på en stark delmarknad.

Point Liljeholmen är en tomträtt (Stora Katrineberg 16) strategiskt belägen vid Liljeholmshamnen i anslutning till Marieviks kontorsområde och Liljeholmens galleria. Fastigheten består av flera sammanhållna byggnader med en total uthyrningsbara area om cirka 40 000 kvadratmeter samt garage under mark.

Fastigheten är så gott som fullt uthyrd till närmare ett trettiotal välrenommerade företag, varav Grontmij, Roche, Stockholms läns landsting, Boehringer Ingelheim och VIA Egencia är de fem största kontorshyresgästerna.

Förvärvet sker via en bolagsaffär med ett underliggande fastighetsvärde om 1,1 miljarder kronor.
Säljare är en paneuropeisk fond som på europabasis förvaltats gemensamt av LaSalle Investment Management och Aviva Investors och lokalt av Genesta. Tillträde sker den 2 februari 2015.

- Fastigheten har ett utmärkt citynära och vackert läge vid vattnet. Här finns närhet till service, goda kommunikationsmöjligheter inom några minuters promenadavstånd och smidig access till E4/E20. Den kommer att ge ett stabilt driftöverskott med goda möjligheter till hyrestillväxt och därmed bidra till vårt övergripande tillväxtmål att öka driftöverskottet med tio procent per år, kommenterar Micael Averborg, affärsområdeschef Transaktion och marknad på Atrium Ljungberg.

Liljeholmen och Marievik är ett etablerat kontorskluster där marknadsledande företag som Ahlsell, Cisco, Bombardier, UC, H&M, Lantmäteriet och Pernod Ricard har kontorsetableringar. I enlighet med Stockholm stads vision, att låta innerstaden växa söderut, finns planer att ytterligare utveckla och förtäta området med attraktiva bostäder och service för att stärka kopplingen med Södermalm.

- Vår strategi är att äga större sammanhängande fastighetsbestånd där vi kan ha egen kundnära förvaltning. Den här fastigheten kompletterar våra befintliga fastigheter på Södermalm och sammanbinder bestånden på ett bra sätt. Stadens planer för området ligger helt i linje med vårt sätt att arbeta med att utveckla stadsmiljöer med en blandning av olika verksamheter, avslutar Micael Averborg.

Nacka 2014-12-18
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande 141218

Ladda ner bild