Fujitsu flyttar till Nod i Kista - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Fujitsu flyttar till Nod i Kista

Efter att ha lagt akademi, forskning och kultur som grund för sin nya mötesplats, Nod i Kista, fortsätter nu Atrium Ljungberg att fylla huset med starka och innovativa företag inom IT-sektorn. Nyligen har kontrakt om cirka 4 000 kvadratmeter tecknats med Fujitsu Sverige, en del av Fujitsu-gruppen som är ett av världens största IT-företag. Under de senaste veckorna har Atrium Ljungberg även tecknat nya kontrakt med ett flertal mindre IT-företag och organisationer om totalt cirka 1 300 kvadratmeter.

Fujitsu i Sverige är en ledande leverantör av tjänster, lösningar och produkter inom IT och kommunikation med närmare 1 000 anställda och kontor över hela landet. Den
1 oktober 2015 flyttar de sitt svenska huvudkontor till Nod i Kista där de nya lokalerna kommer bestå av både kontor och showroom. Newsec Corporate Solutions har varit rådgivare till Fujitsu i processen.  

- Kista är ett av världens största IT-kluster och Nod är en unik plats där samarbeten mellan utbildning, forskning, näringsliv kan stärkas och utvecklas. Det skapar stora affärsmöjligheter för oss, säger Conway Kosi, vd för Fujitsu Sverige. 

Under hösten har Atrium Ljungberg även tecknat kontrakt med företagen Esri, Indpro, Creant, Bisnis Partner Group, Screen Interaction, Retune och Qamcom. Dessa hyreskontrakt omfattar totalt cirka 1 300 kvadratmeter kontorsyta. Efter samtliga nytecknade kontrakt har Nod en total ekonomisk uthyrningsgrad på 75 procent.

- Visionen för Nod har sedan start varit att skapa en brygga mellan forskning, utbildning, innovation, företagande och entreprenörskap. Vi lade grunden genom att Stockholms universitet etablerade sig. Deras institution för data- och systemvetenskap (DSV) och flera andra aktörer är redan i full gång med sina verksamheter. Nu fyller vi på med starka aktörer inom näringslivet och är mycket glada över att Fujitsu och många andra väljer att flytta hit, kommenterar Micael Averborg, affärsområdeschef för Transaktion och marknad på Atrium Ljungberg.

- Vi märker ett stort intresse för innehållet vi har skapat och hoppas kunna kommunicera om flera nya företag inom kort, avslutar Micael Averborg.

Största hyresgästen i Nod är Stockholms universitets institution för data- och systemvetenskap (DSV). Övriga aktörer som kontrakterats tidigare är eGovlab, Kista Science City, Stockholm Science & Innovation School, Cornerstone, SenseGraphics, restaurangen Eatery samt gymmet Member 24. Nyligen öppnade också Digital Art Center (DAC) sina lokaler i Nod. DAC är en publik mötesplats för konst, gestaltning och forskningskommunikation som driver utställningsverksamhet, anordnar workshops och seminarier och deltar i forsknings- och utvecklingsprojekt.

I Nod finns även det nyöppnade ”Hotspot Nod” som är ett entreprenörscentrum med såväl öppna arbetsplatser som egna kontorsrum att hyra, en mängd gemensamma smarta funktioner och digitala lösningar, samt en stor eventyta för mässor, utställningar och andra aktiviteter. 

För mer information om kommande events och aktiviteter i Nod besök www.kistanod.se


Nacka 2014-12-04
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande 141204