Gränby fortsätter att utvecklas - City Gross,... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Gränby fortsätter att utvecklas - City Gross, Blomsterlandet och nya restauranger öppnar

Just nu byggs tre nya restauranger i Gränby Köpstad; Pizza Hut, ChopChop och Subway som öppnar under sommaren 2014. Dessutom har fastighetsägaren Atrium Ljungberg tecknat avtal med City Gross och Blomsterlandet, vilka står klara för öppning under 2015.  

Hösten 2013 öppnade McDonald’s som första etablering i Gränby Köpstad - Uppsalas nya handelsplats intill E4:ans infart i nordöstra Uppsala, endast ett stenkast från Gränby Centrum. Utvecklingen av platsen fortsätter nu med ytterligare butiker och restauranger.

- Vi är mycket glada att både City Gross och Blomsterlandet valt att etablera sig i Gränby Köpstad. Med de här två starka aktörerna och fyra bra restaurangkoncept har vi lagt en väldigt bra grund för en fortsatt utvecklingen av området. Gränby Köpstad och Gränby Centrum kommer tillsammans bli ett av Sveriges starkaste handelsområden och en attraktiv mötesplats i Gränby - en stadsdel som håller på att ta ny form som en de viktigaste och mest expansiva stadsdelarna i Uppsala, säger Daniel Kvant Suber, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Både City Gross och Blomsterlandet finns sedan tidigare i södra Uppsala. För Pizza Hut och det asiatiska konceptet ChopChop blir etableringen i Gränby Köpstad deras första i Uppsala medan Subway’s nya restaurang blir den femte i staden. Restaurangkoncepten öppnar sommaren 2014, Blomsterlandet våren 2015 och City Gross hösten 2015.

- Uppsala är ett av de expansiva storstadsområden vi vill växa i framöver och Gränby i nordost kompletterar vår befintliga butik i stadens södra del, säger Magnus Schön, etableringschef inom Bergendahlskoncernen, som äger City Gross.

- Uppsala är en av de regioner i Sverige som växer snabbast och vi tror att Gränby Köpstad har stora förutsättningar att bli en framgångsrik etablering. Vi ser därför fram emot att öppna ytterligare en butik i Uppsala 2015, säger Jan Larsson, vd på Blomsterlandet.

Byggnationen av två nya hus kommer att pågå under 2014 och en bit in på 2015 parallellt med arbetet att fylla resterande delen av handelsplatsen med fler butikskoncept. Atrium Ljungbergs långsiktiga vision för Gränby Köpstad och Gränby Centrum med omnejd är att skapa en attraktiv och levande stadsdel som utgör ett komplement till Uppsala city. Planering pågår för fortsatt utveckling av handel och service kompletterat med bostäder och verksamheter för kultur och utbildning, modern kollektivtrafik och förbättrade möjligheter för fotgängare och cyklister.

Nacka, 2014-04-14
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande 140415