Nya matupplevelser i Orminge Centrum - konditor... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Nya matupplevelser i Orminge Centrum - konditori och sushi i toppklass

Den Michelinbelönade konditorn Daniel Lindeberg öppnar den 17 oktober bageri och konditori i Orminge Centrum i Nacka. I slutet av november öppnar även sushikocken Johan Fockman en restaurang med sushi och japanska varmrätter i centrumet. Etableringarna är en del av Atrium Ljungbergs strategi att utveckla Orminge Centrum till en stark matdestination för kunder i hela Saltsjö-Boo.

Den 17 oktober öppnar den välkände Daniel Lindeberg sitt nya bageri och konditori i Orminge Centrum. Daniel Lindeberg drev tidigare restaurangen Frantzén/Lindeberg, som belönades med två stjärnor i Michelinguiden, och 2012 utsågs samma restaurang till den tolfte bästa i världen. Det nya bageri- och konditoriet i Orminge Centrum kommer att ha en tydlig fransk touch kombinerat med en hyllning till den svenska baktraditionen.

- Min inspiration kommer både från det lilla franska caféets atmosfär och det klassiska svenska konditoriutbudet med bullar, mazariner och pepparkaka. I det mötet uppstår det något riktigt häftigt, säger Daniel Lindeberg

I slutet av november öppnar också sushikocken Johan Fockman, tillsammans med sin fru, en ny restaurang i Orminge Centrum med sushi och japanska varmrätter av hög klass. Johan Fockman har arbetat med sushi i många år, bland annat som kock och lärare på Hasseludden Yasuragi och med egen restaurang i Liljeholmens Galleria.

- För mig är riktigt vällagad japansk mat en konstform och man måste alltid vara noga med alla detaljer för att kunna erbjuda riktigt bra sushi, gyoza och japanska nudlar, säger Johan Fockman.

De två etableringarna är en del i en större tanke kring fastighetsägaren Atrium Ljungbergs utveckling av Orminge.

- Vi har en långsiktig plan att utveckla Orminge Centrum till en bra matdestination för kunder i hela Saltsjö-Boo. Sedan tidigare finns här en av Sveriges absolut bästa Coop-butiker här samt husmanskost, thai-mat och den klassiska korvgrillen. Det känns oerhört spännande att vi nu kan komplettera med två riktigt starka nya koncept, berättar Chris Helin, marknadsområdeschef för Orminge Centrum hos fastighetsägaren Atrium Ljungberg.

Nacka, 2014-10-15
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande 141015