Port 73 i Haninge fortsätter att växa - fem nya... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Port 73 i Haninge fortsätter att växa - fem nya butiker öppnar

Handelsplatsen Port 73 i Haninge fortsätter att utvecklas starkt. Under 2013 ökade antalet besökare med över 40 procent jämfört med 2012 och framgångarna har lockat flera större kedjeföretag och lokala aktörer att etablera sig.

I september 2013 invigde fastighetsägaren Atrium Ljungberg den tredje etappen av Port 73, då bland andra Willys, modekedjan Lager 157 och ett restaurangtorg med flera restaurang- och kafékoncept öppnade. I slutet av förra året öppnade dessutom djurbutiken Arken Zoo. Under första kvartalet 2014 kan Port 73 presentera fem nya butikspremiärer.

- Vi märker en ökad efterfrågan på lokaler och har nu så gott som fullt uthyrt. Det större utbudet har också lockat allt fler besökare. Det här visar att vår satsning att utveckla Port 73 till en regional handels- och mötesplats är rätt och att området har stora möjligheter att fortsätta växa, säger Chris Helin, hos fastighetsägaren Atrium Ljungberg och marknadsområdeschef för Port73.

På lördag 1 februari öppnar Nordic Wellness (gym) och under slutet av februari och mars öppnar även SmartEyes (glasögon och linser), Honeycomb (frusen yoghurt), Partyland (festtillbehör och utklädningskläder) och SEQRET (mode för kvinnor). Samtliga butiker och serviceverksamheter tillför ett sortiment av varor och tjänster som inte funnits i Port 73 tidigare.

- Port 73 ligger strategiskt rätt där otroligt många människor passerar varje dag. Här kompletterar vi våra anläggningar i Stockholmsregionen som vi redan har idag eller kommer att öppna under 2014 och 2015 på ett perfekt sätt, berättar Annika Schönefeld, Expansion Manager på Nordic Wellness. Vi satsar stort med toppmodern gymutrustning och gruppträning av högsta klass. Det blir kort sagt ett komplett träningscenter på 2 500 kvm där det erbjuds generöst med gratis parkeringsplatser precis intill. 
 

Atrium Ljungberg vill stegvis fortsätta utveckla Port73 till en levande och attraktiv stadsdel som växer ihop och blir en naturlig del av Haninges stadskärna. Man vill tillföra mer handel, kultur och service inom del av sin mark där det i dagsläget finns en gällande detaljplan. Ambitionen är också att på sikt addera bostäder i anslutning till Port 73 samt eventuellt ytterligare handel med inslag av kultur och service.

Nacka, 2014-01-31
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande 140131