Prisat restaurangkoncept och nya butiker stärke... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Prisat restaurangkoncept och nya butiker stärker mångfalden i Sickla

I Sickla i sydöstra Stockholm har Atrium Ljungberg skapat en komplett stadsmiljö och Sicklas köpkvarter är en av Sveriges största handelsplatser. Nu stärks utbudet ytterligare när prisbelönta Sally Voltaire idag slår upp portarna till Sally Voltaire & Systrar, en modern vegetarisk restaurang med inslag av fisk och skaldjur. Idag gör också Kjell & Company premiär i Sickla och i slutet av månaden etablerar Stockholms Stadsmission en permanent butik. Dessutom är sängspecialisten SOVA ny i området sedan juli.

Sally Voltaire & Systrar är en vidareutveckling av den prisade restaurangen på PUB i Stockholm city. Den nya restaurangen, med 150 sittplatser i det så kallade Glashuset i Sickla, har tydligt fokus på grönsaker som kompletteras med fisk och skaldjur. På takterrassen odlas färska örter till köket och här finns ytterligare 50 sittplatser under säsong. Lokalerna kommer även att användas till uthyrning för fest och sammankomster. I butiken på bottenplan erbjuder man köksartiklar och råvaror och i baren erbjuds cocktails gjorda från grunden med färskpressade juicer, ekologiskt vin och öl samt ett stort sortiment alkoholfria drycker.

– Det finns en stor efterfrågan på vegetarisk mat vilket är fantastiskt roligt. Samtidigt finns det fördomar om hur vegetarisk kost ser ut och den myten vill jag slå hål på genom att presentera grönsaker på ett modernt sätt, säger Sally Voltaire. Jag vill att ännu fler människor ska få tillgång till bra vegetarisk kost lagad från grunden.

Sally Voltaire har erhållit en rad utmärkelser under det gångna året såsom DN:s Gulddraken, Årets hälsokoncept på Restauranggalan och Årets Unga Entreprenör Öst av The Founders Alliance.

Idag, fredag 19 september, öppnar även hemelektronikkedjan Kjell & Company sin nya butik i Sickla. Med sina 9 000 artiklar har Kjell & Company Nordens bredaste sortiment av hemelektronik.

I slutet av september etablerar Stockholms Stadsmission en permanent butik i Sickla med försäljning av secondhand produkter och det egna varumärket Remake. Stadsmissionen har tidigare framgångsrikt drivit en pop up-butik i Sickla.

Ytterligare ett tillskott på handelsplatsen är sängspecialisten SOVA, som i juli öppnade en 550 kvadratmeter stor butik i Sickla.

- Vi är väldigt stolta att kunna erbjuda de här nyheterna till våra besökare, säger René Stephansen, marknadsområdeschef på Atrium Ljungberg. Alla bidrar till att Sicklas utbud nu blir ännu starkare och mer spännande. Kjell & Company och SOVA är starka och efterfrågade varumärken, Sally Voltaire & Systrar är något helt nytt och unikt och Stockholms Stadsmission har enligt min mening en av de coolaste verksamheterna av i dag som dessutom ligger helt i linje med Atrium Ljungbergs målmedvetna arbete att skapa hållbara stadsmiljöer.

Med cirka 160 butiker och ett 30-tal restauranger är Sickla en av Sveriges största handelsplatser. Atrium Ljungberg har utvecklat Sickla sedan 1997 och här mixas handel och service med, kultur, utbildning och kontor i en omsorgsfullt renoverad industrimiljö blandat med nya moderna fastigheter, vilket skapar en atmosfär som är unik. Här präglas både utbudet och miljön av mångfald, variation och kontrast vilket skapar en komplett stadsmiljö.

Nacka, 2014-09-19
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande 140919

Ladda ner bild