Statsministerbesök i Kvarteret Nod - Atrium Ljungberg

Statsministerbesök i Kvarteret Nod

Det nära samarbetet mellan universitet, forskning och näringsliv i Kista uppmärksammades vid statsministerns besök i kvarteret Nod på torsdagen. Kluster som Nod underlättar utbytet mellan utbildning och näringsliv och bidrar till stärkt innovationskraft.

- Hela Kistas framväxt är ett exempel på en hur en modern storstad växer fram. Här finns många arbetsplatser och här blandas akademi och näringsliv på ett väldigt bra sätt, sade statsminister Fredrik Reinfeldt.

Statsministerns besök på Nod skedde i anledning av att ett nytt initiativ presenterades från Stockholms stad om att erbjuda mark för ytterligare studentbostäder i området.

Kvarteret Nod ska vara en brygga mellan forskning, utbildning, innovation, företagande och entreprenörskap. Gränsöverskridandet består först och främst av ett starkt sammanhang utrustat med enkla lösningar för tillfälliga kontor, en mängd gemensamma smarta funktioner och digitala lösningar, en mötesrestaurang, öppna platser samt en stor eventyta för mässor, utställningar och andra aktiviteter.

Nod - kvarteret med framtidsutsikt

-Vi har haft många besök under senare tid och ser ett stort intresse för Nod, vilket är glädjande. Det är ett tecken på att många är nyfikna på gränsöverskridande miljöer och tankesätt men också en signal om en pågående förskjutning av nya möjligheter till kluster som Nod, säger Peter Johansson, marknadsansvarig för kontor på Atrium Ljungberg.

Största hyresgäst i Nod är Stockholms universitets institution för data- och systemvetenskap (DSV). Övriga aktörer som har flyttat in eller är på väg att flytta in är eGovLab, Kista Science City, Stockholm Science & Innovation School, Digital Art Center, Cornerstone, SenseGraphics, Indpro, Creant, Eatery samt Member24.

Nod ligger strategiskt mellan det äldre och det framväxande Kista på Borgarfjordsgatan 12, cirka tre minuters promenad från tunnelbanan. Nod är ett av Atrium Ljungbergs tre pågående BREEAM-projekt.

En rad aktiviteter sker under hösten inför den officiella invigningen av Nod den 2 oktober. Nästa vecka hålls MASH:Up Nod, en kunskapsfestival och lärandeverkstad i samverkan med Riksutställningar och Kista Science City. För mer information om vad som händer i Nod besök www.kistanod.se

Nacka, 2014-09-11
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande 140911

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4
Bild 5