Uthyrningar för Atrium Ljungberg i Hagastaden - Atrium Ljungberg

Uthyrningar för Atrium Ljungberg i Hagastaden

Atrium Ljungberg tecknade under juli kontrakt med den nordiska kommunikationskoncernen Nordic Morning om 3 500 kvadratmeter i Hagastaden, Stockholm. Dessutom har flera av bolagets befintliga hyresgäster valt att utöka sina lokalytor och fortsätta växa i området. Hagastaden har snabbt blivit en av Stockholms hetaste kontorsmarknader. Intresset för att etablera sig här är stort och det är framför allt stadsdelens inriktning och möjligheter som attraherar.

Atrium Ljungbergs nytecknade hyreskontrakt med Nordic Morning omfattar 3 500 kvadratmeter kontorsyta i fastigheten Blästern 6 på Gävlegatan i Hagastaden. Hit flyttar koncernen sitt holdingbolag och fyra av sina byråverksamheter, med totalt cirka 225 medarbetare, den 1 januari 2015.

Under juli har Atrium Ljungberg även tecknat kontrakt med flera befintliga hyresgäster om utökad kontorsyta om totalt cirka 2 000 kvadratmeter i fastigheterna Blästern 6 och Härden 14 i Hagastaden samt i närbelägna fastigheten Roddaren på Kungsholmen. 

- Vi är väldigt glada och stolta över att Nordic Morning väljer Hagastaden och oss, säger Camilla Lemnell, marknadsområdeschef på Atrium Ljungberg. De blir ett spännande tillskott till ett mycket expansivt område. Det är också glädjande att våra nuvarande kunder expanderar och fortsätter utveckla sina verksamheter här. Det befäster vår uppfattning att området är ett av Stockholms hetaste för kontorsetablering.

- Det som håller på att ta form i Hagastaden ger stora möjligheter för framgångsrika samarbeten mellan näringsliv och universitet, hälso- och sjukvård och allt fler företag och organisationer upptäcker det. Här skapas något unikt som man vill vara en del av, avslutar Camilla Lemnell.

Atrium Ljungberg är en betydande aktör i Hagastaden där man äger och förvaltar fastigheterna Blästern 6, Blästern 11, Blästern 13 och Härden 14 om totalt drygt 86 000 kvm uthyrbar yta. Fastigheterna är äldre industrifastigheter från 1930-talet, som är om- och tillbyggda till moderna kontorslokaler med bevarad industriprägel. Bolaget har ytterligare utvecklingsmöjligheter i området genom en markreservation på cirka 36 000 kvm invid Solnavägen som man tilldelades under 2012.


Nacka 2014-08-19
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande 140819

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2