Atrium Ljungberg - åter en av Sveriges bästa... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Atrium Ljungberg - åter en av Sveriges bästa arbetsplatser med prisad HR-chef

För andra året i rad rankades Atrium Ljungberg som en av Sveriges bästa arbetsplatser när Great Place To Work® under torsdagskvällen presenterade sin årliga lista över "Sveriges Bästa Arbetsplatser 2015". Atrium Ljungbergs HR-chef Helena Martini blev dessutom utsedd till "Årets HR-personlighet".

Atrium Ljungberg deltar sedan 2011 i Great Place to Works® utvärdering av "Sveriges Bästa Arbetsplatser" där styrkor och utvecklingsområden som arbetsgivare identifieras. Ett av bolagets övergripande mål är att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser och att minst nå ett genomsnittligt förtroendeindex på 85 procent i medarbetarundersökningen, som är en del av utvärderingen. Förutom att återigen ha placerat sig på topplistan för medelstora organisationer ökade Atrium Ljungberg också det genomsnittliga förtroendeindexet för tredje året i rad och uppnådde i år 87 procent.

- Atrium Ljungberg har lyckats med något som inte är det lättaste på dagens arbetsmarknad - att skapa en arbetsplats där medarbetarna vill arbeta kvar länge och bidra med sitt höga engagemang. Företaget lyckas dessutom för andra året i rad få så fina omdömen att man kvalificerar sig på listan bland Sveriges Bästa Arbetsplatser, kommenterar Maria Grudén, vd Great Place to Work Sverige.

- Det känns väldigt roligt att vi ökar från redan så goda resultat och att återigen få ett kvitto på att vi är en utmärkt arbetsplats. Våra engagerade och motiverade medarbetare bidrar starkt till att göra oss till ett framgångsrikt bolag och nå våra affärsmål, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg.

Förutom den hedrande listplaceringen gick dessutom Great Place to Works® pris som "Årets HR-personlighet" till just Helena Martini.

- Atrium Ljungberg har genom åren gjort en fantastisk resa mot att bli den utmärkta arbetsplats man är idag. Vi ser tydligt att Helena Martini är en nyckelspelare som med en stor entusiasm och beslutsamhet har tagit sig an varje utmaning. Helena stöttar organisationens ledare i detta viktiga arbete och imponerar med hur hon alltid har en plan för hur hon ska höja medarbetarnas upplevelse ytterligare. Helenas långa erfarenhet av HR-arbete gör att hon driver frågorna med stor trovärdighet och med siktet klart inställt på företagets övergripande mål, säger Maria Grudén.

- Jag är oerhört  glad och hedrad för det fina priset. Det ger ännu mer energi att fortsätta jobba strategiskt med de här viktiga frågorna. Och jag är stolt över att jobba i en organisation och med medarbetare som gör det möjligt, avslutar Helena Martini.

Nacka, 2015-03-20
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande 150320
Helena Martini