Atrium Ljungberg samarbetar med Stadsmissionen ... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Atrium Ljungberg samarbetar med Stadsmissionen i kampanjen Återwin-win

Mellan 18 och 27 september går nio av Atrium Ljungbergs handelsplatser samman med lokala Stadsmissioner genom initiativet Återwin-­win, en klädinsamling till förmån för Stadsmissionens arbete för människor i utanförskap.

Den nationella kampanjen som sträcker sig från Malmö i söder till Östersund i norr, uppmanar konsumenter att lämna in begagnade kläder i utbyte mot rabatt i butikerna. Insamlingen, Återwin‐win, sker tillsammans med Stadsmissionerna i Skåne, Uppsala, Västerås och Stockholm till förmån för deras arbete för människor som lever i utanförskap. 

Under kampanjperioden 18‐27 september, ges kunder möjligheten att lämna ifrån sig hela och rena kläder vid returstationer särskilt framtagna för kampanjen. Som tack för hjälpen får kunden en rabattcheck som berättigar till 20 procents rabatt på en valfri vara till ordinarie pris i medverkande butiker i någon av de totalt nio medverkande handelsplatserna. 

Samtliga insamlade plagg går till Stadsmissionernas arbete för människor som lever i utanförskap. De insamlade kläderna kommer att säljas i deras second handbutiker, delas ut till deltagare inom de olika sociala verksamheterna eller kan återbrukas till nya produkter (REMAKE). Överblivet material kan säljas på export för bland annat textilåtervinning. 

– Vi vill genomföra en kampanj som är relevant och som har ett verkligt värde. Främst för de biståndsinsatser som de insamlade kläderna resulterar i, men också för våra handelsplatser och kunder. Med drygt 65 miljoner besökare på våra handelsplatser tror vi att vi i allra största grad kan göra skillnad och bidra till det viktiga arbete Stadsmissionen utför, säger Marianne Perslow, kommunikationsstrateg på Atrium Ljungberg.

Återwin‐win är en årligt återkommande kampanj, där Atrium Ljungberg tillsammans med Erikshjälpen förra året samlade in kläder till syriska flyktingar i Libanon. Totalt samlades då 46 (!) ton kläder in under drygt en vecka. I år går alltså samtliga intäkter till Stadsmissionen och deras arbete för människor i utanförskap.

Medverkande handelsplatser: Sickla (Stockholm), Farsta Centrum (Stockholm), Port 73 (Stockholm) Mobilia (Malmö), Gränby Centrum (Uppsala), Orminge Centrum (Stockholm), Kvarteret Igor (Västerås), Forumgallerian (Uppsala), Mittpunkten (Östersund).

Medverkande Stadsmissioner i projektet är Skåne, Uppsala, Västerås och StockholmsStadsmission. De har alla 90‐konto och är fristående ideella föreningar eller stiftelser och del av Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner som arbetar för människor som lever i utsatthet och utanförskap i Sverige.

Nacka, 2015-09-07
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande Atrium Ljungberg 150907_samarbetar med Stadsmissionen i kampanj