Nu öppnar fler butiker i Gränbystaden - Atrium Ljungberg

Nu öppnar fler butiker i Gränbystaden

Atrium Ljungbergs utveckling och fortsatta expansion av Gränbystaden, Uppsalas andra stadskärna, tar nya steg framåt. Den 21 oktober öppnar City Gross, Apotek Hjärtat och frisörsalongen The Corner.

De nya delarna av Gränbystaden har utvecklats snabbt sedan öppningen av McDonalds hösten 2013. Handelsplatsen har ett starkt restaurangutbud i form av Pizza Hut, Chop Chop och Subway. Våren 2015 slog även Blomsterlandet upp portarna. Expansionen fortsätter nu med fler butiker och restauranger.

- I och med invigningen av City Gross är en viktig pusselbit på plats i Gränbystaden, som kommer att bli en av Sveriges starkaste mötesplatser och handelsområden. En ny stadskärna håller på att ta form i en av de mest expansiva delarna av Uppsala, säger Daniel Kvant Suber, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg.

Vid årsskiftet öppnar Barnens Land och ett lekland på övre plan i samma hus. Kort därefter, våren 2016, öppnar dessutom ÖoB, Arken Zoo, Taco Bar, Ciao Victoria och Sushi of Sweden i Gränbystaden. Detta kommer att ske i samband med att det nya torget och en temalekpark invigs.

- Uppsala är en attraktiv etableringsort för City Gross och Gränby ett av de mest expansiva storstadsområdena i landet. Därför är det naturligt för oss att etablera ytterligare en City Gross-butik här, som komplement till vår befintliga butik i stadens södra del, säger Mikael Lagerwall, informationschef på Bergendahls, som äger och driver City Gross.

Atrium Ljungbergs långsiktiga vision för Gränbystaden är att skapa en attraktiv och levande stadsdel som utgör ett komplement till Uppsala city. Närmast planerar bolaget för utveckling av bostäder i nära anslutning till Gränby Centrum, ytterligare handel och service kompletterat med verksamheter för kultur och utbildning. Atrium Ljungberg utvecklar Gränbystaden i samarbete med Uppsala kommun och andra intressenter. Här kommer också skapas förbättrade möjligheter för fotgängare, cyklister och modern kollektivtrafik.

Nacka, 2015-10-19
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande 2015-10-19

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2