Mio väljer Gränbystaden - Uppsalas andra... - Atrium Ljungberg

Mio väljer Gränbystaden - Uppsalas andra stadskärna

Gränbystaden fortsätter att stärka sitt butiksutbud. Vid årsskiftet 2017/18 öppnar möbelvaruhuset Mio. Butiken kommer att innefatta drygt 5 000 kvm i ett plan. Byggstart sker under hösten 2016. 

–Mio har funnits i Uppsala länge och har en stark förankring i staden. Vi är väldigt glada att ett så uppskattat och välkänt varumärke väljer Gränbystaden för sin nya butikssatsning. Mios öppning kommer att stärka och komplettera området ytterligare och är en viktig del i utvecklingen av Uppsalas andra stadskärna säger Daniel Kvant Suber, affärsutvecklare Atrium Ljungberg.

Gränbystaden, och framför allt den norra delen, utvecklas just nu i snabb takt. Under 2015 invigdes bland andra Blomsterlandet och Citygross och i februari öppnade sport- och upplevelsecentret Turbo. Under våren invigs en ny, spektakulär utomhuslekplats, tre nya restauranger samtidigt som Ö&B och Arken Zoo slår upp portarna till nya butiker. Dessutom startar alltså i höst byggnationen av Mios nya butik som kommer att invigas vid årsskiftet 2017/2018.  

Vi ser fram emot att bli en del av Gränbystaden. Vi har funnits i våra nuvarande lokaler sedan tidigt 90-tal och har genom åren haft en fantastisk utveckling. Kunderna gillar vårt erbjudande och sedan några år tillbaka är behovet av större och bättre lokaler stort. Genom den kommande flytten får vi optimala förutsättningar att presentera Mios moderna och inspirerande erbjudande på bästa tänkbara sätt i ett fantastiskt bra läge. Vi ser verkligen fram emot att välkomna alla kunder till en ny fin Miobutik i Gränbystaden årsskiftet 2017/18, säger Claes Stolth som varit butikschef på Mio sedan 2002.

Som stor fastighetsaktör och stadsutvecklare har Atrium Ljungbergs en viktig roll att spela för skapandet av attraktiva mötesplatser där människor vill leva och verka. Atrium Ljungbergs vision för Gränbystaden är att skapa Uppsalas andra stadskärna med handel, kultur, restauranger, bostäder och arbetsplatser i en tät kvartersstruktur. 

Nacka, 2016-04-12
Atrium Ljungberg AB (publ)

Release

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2