Atrium Ljungberg gör miljardförvärv i Göteborg - Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg gör miljardförvärv i Göteborg

Idag har Atrium Ljungberg tecknat avtal om förvärv av kontorsfastigheten Lindholmen 30:1 i stadsdelen Lindholmen i Göteborg. Fastigheten förvärvas till ett underliggande fastighetsvärde om cirka 1,3 miljarder kronor. Genom förvärvet fördubblar Atrium Ljungberg sitt fastighetsbestånd i Göteborg.

Lindholmen 30:1 omfattar närmare 37 000 kvadratmeter uthyrbar yta med moderna kontorslokaler samt ett p-garage med cirka 260 platser. Fastigheten är fullt uthyrd till Ericsson.

Fastigheten är belägen precis vid vattnet på Lindholmen, en central stadsdel på Hisingssidan av Göta Älv och en del av det stora utvecklingsområdet Älvstaden. Den ligger invid Chalmers tekniska högskola och Lindholmen Science park, ett viktigt kluster för utvecklingsintensiva teknik-, utbildnings- och medieföretag. Här finns närhet till service och restauranger samt mycket goda kommunikationsmöjligheter.

Förvärvet sker genom en bolagsaffär till ett underliggande fastighetsvärde om 1 260 miljoner kronor. Säljare är fastighetsfonder förvaltade av Blackstone och Areim. Atrium Ljungberg tillträder fastigheten 29 mars 2017.

- Genom förvärvet har vi fördubblat vårt fastighetsbestånd i Göteborg och är nu en betydande aktör på Lindholmen. Långsiktigt kommer vi få ännu bättre möjligheter att erbjuda attraktiva lokaler för både befintliga och nya hyresgäster. Genom vårt lokala engagemang fortsätter vi samverka med staden och företag för att skapa mervärden för platsen, säger Monica Fallenius, affärsområdeschef Transaktion och Etablering på Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungberg etablerade sig i Göteborg hösten 2015 då man förvärvade två kontorsfastigheter på Lindholmen. Bolaget har sedan dess varit tydliga med sin ambition att växa i Göteborg.

– Göteborg är en mycket intressant marknad där Lindholmen är ett av de mest spännande områdena som utvecklas kraftigt just nu. Vi tror starkt på området och vill vara delaktiga i utvecklingen och skapa hållbara stadsmiljöer som stödjer stadens framtidsvisioner, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Falkenborn, Svalner och KPMG har varit Atrium Ljungbergs rådgivare i transaktionen, CBRE och Maqs har varit säljarens rådgivare.


Fakta om fastigheten Lindholmen 30:1
Byggår: 2002
Uthyrbar area: 36 935 kvm samt ett p-garage med 260 p-platser
Uthyrningsgrad: 100 %
Antal hyresgäster: 1

Om stadsdelen Lindholmen
Lindholmen i Göteborg ligger centralt beläget på Hisingssidan av Göta Älv och är en del av utvecklingsområdet Älvstaden. Det tidigare varvsområdet har transformerats till ett modernt kontors- och kunskapskluster. Här ligger bland annat Lindholmen Science park och Chalmers, 350 företag med inriktning mot fordonsindustri, ICT, media och teknik samt ett trettiotal restauranger. Stadsdelen är arbets- och studieplats för cirka 20 000 personer och har en väl utbyggd infrastruktur. Utbyggnaden av Lindholmshamnen pågår, ett utvecklingsprojekt som syftar till att göra Lindholmen mer stadslikt genom att komplettera bebyggelsen i området med bostäder, förskolor och ytterligare verksamhetslokaler. Detaljplanearbeten för Karlavagnsplatsen pågår, en plats som bland annat kommer att innehålla Göteborgs första riktiga skyskrapa.


Nacka, 2017-03-24
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2