Atrium Ljungberg släpper hyresrätter till... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Atrium Ljungberg släpper hyresrätter till Uppsalas bostadskö

Atrium Ljungberg, ett av Sveriges största börsnoterade fastighetsbolag, initierar nu en satsning med målet att minska bostadsbristen i Uppsala. 11 maj släpps i första etappen 57 hyresrätter till den kommunala bostadskön. 

Atrium Ljungberg har under de senaste åren arbetat med att skapa Uppsalas andra stadskärna – Gränbystaden. En viktig satsning i en av Sveriges snabbaste växande städer där befolkningen väntas dubbleras till år 2050. Nu tar Atrium Ljungberg ytterligare ett steg i att skapa en levande stadsmiljö genom att släppa de första 57 hyresrätterna i Gränbystaden till den nya kommunala bostadskön.

Uppsala växer stadigt och det finns en stor efterfrågan på den typ av lägenheter vi nu släpper till bostadskön. Det känns extra bra att det är hyresrätter, man ska inte underskatta vikten av olika bostadsformer för ett levande område, säger Natalie Aranda, affärsutvecklare, Atrium Ljungberg.

De första 57 lägenheterna släpps till kön 11 maj och omfattar 13 ettor, 39 tvåor och 5 treor som står färdiga för inflyttning under hösten 2017. Atrium Ljungberg kommer att förmedla lägenheterna genom Uppsalas nya bostadsförmedling som startade 1 juni 2016. Ytterligare drygt 130 hyreslägenheter kommer att byggas under 2017 och 2018. På sikt beräknas även 250 bostadsrätter att byggas med planerad säljstart 2018.

Det pratas ofta om bostadsbristen kopplat till studenter och terminsstart, men bostadsbristen i Uppsala är mycket större än så. Därför är vi mycket glada över Atrium Ljungbergs bostadssatsning i Gränbystaden och att de väljer att bygga hyresrätter. En mångfald i bostadsbyggandet är eftersträvansvärt, säger Erik Pelling (S), kommunalråd och ordförande i plan- och byggnadsnämnden i Uppsala.

Nacka, 2017-05-04
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild