Espresso House öppnar i nya Forumgallerian,... - Atrium Ljungberg

Espresso House öppnar i nya Forumgallerian, Uppsala

Forumgallerian i Uppsala stärker utbudet ytterligare med Espresso House som öppnar en ny coffee shop i två plan. Kedjan slår upp portarna i mars 2018. 

Just nu genomför fastighetsägaren Atrium Ljungberg en omfattande upprustning och ombyggnad av Forumgallerian där utbudet förstärks med fler restauranger, caféer och butiker.

– Vår vision med Forumgallerian är att skapa en levande mötesplats mitt i city och här blir Espresso House ett perfekt tillskott som verkligen stärker det övriga utbudet, säger Eva Troell, marknadsområdeschef Atrium Ljungberg.

Espresso House är nordens ledande och snabbast växande coffee shop-kedja med 325 enheter fördelat på fyra länder. I Sverige finns 224 coffee-shops som alla drivs i egen regi. Kedjan grundades 1996 i Lund av studentparet Charles och Elisabet Asker.

Espresso House i Forumgallerian blir kedjans fjärde och största etablering i Uppsala city och byggs enligt det senaste konceptet "Raw Coffee". Caféet omfattar 375 kvadratmeter i två plan med egen entré ut mot Forumtorget. Under sommarhalvåret kommer Espresso House att driva en stor uteservering på torget som just nu rustas med ny markvärme, stenläggning och Sveriges längsta utomhussoffa.

–  Vi har sedan länge ett bra samarbete med Atrium Ljungberg med flera etableringar på deras anläggningar i Sverige. Vi är glada över att nu utveckla vårt samarbete med en coffee shop i världsklass i Forumgallerian, säger Johan Gederberg, etablerare Espresso House.

Atrium Ljungberg genomför ett omvandlingsarbete i alla delar av Forumkvarteret, som innehåller både kontorslokaler, bostäder och en galleria med butiker och restauranger. Just nu pågår en omfattande ombyggnation av gallerian för att bland annat frigöra ytor och skapa ett tydligt invändigt huvudstråk. Ambitionen med Forumkvarteret är att skapa ett innerstadskvarter med ett starkt handelsutbud kombinerat med attraktiva kontorsmiljöer och bostäder.

Nacka, 2017-10-12
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2