HiQ flyttar till Glashuset vid Slussen - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

HiQ flyttar till Glashuset vid Slussen

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med konsultbolaget HiQ som flyttar från Regeringsgatan till karaktäristiska Glashuset vid Slussen. 

HiQ är ett nordiskt konsultbolag som arbetar med att förenkla och förbättra människors liv med hjälp av teknik, design och kommunikation. HiQ har över 1 600 specialister och finns i fyra länder. Nu flyttar kontoret i Stockholm in på 2 920 kvadratmeter i Glashuset. Kontraktet är på sex år och flytten sker i två omgångar, våren 2018 och början av 2019.

– Just nu är det väldigt spännande på HiQ. Vi blir fler och fler – och det har aldrig varit så stort behov av tekniska lösningar, bra design och effektiv kommunikation som nu. Men för att kunna lösa det behöver vi ett bra ställe att vara på – och grejen är att det gamla i Stockholm har blivit för litet. Så nu är vi superglada att ha hittat Glashuset, en av Stockholms mest ikoniska byggnader. Och både Slussen och Södermalm känns mitt i prick för oss, säger Erik Ridman, kommunikationschef, HiQ

Glashuset är en av Stockholms mest kända byggnader belägen precis vid Stockholms inlopp. Läget innanför tullarna i kombination med närheten till en av Stockholms största knutpunkter gör Glashuset till en av Atrium Ljungbergs mest attraktiva kontorsfastigheter. Här finns sedan tidigare hyresgäster såsom Tengbom, Wingårdhs, Ecster och Perido. Atrium Ljungberg satsar just nu stort på Södermalm och har under året förvärvat fastigheter vid såväl Slussen som Medborgarplatsen. Nyligen avslöjades även att mediekoncernen Omnicom Media Group väljer Södermalm genom sin flytt till Söderhallarna på Medborgarplatsen.

– Vi är väldigt glada att ett så framgångsrikt företag som HiQ väljer att flytta sin verksamhet till Glashuset. Just nu sker det mycket i området och vi är säkra på att framväxten av Nya Slussen kommer att lyfta områdets attraktionskraft ännu mer framöver, säger Petter Klingofström, uthyrningschef kontor, Atrium Ljungberg.

Hyresavtalet med HiQ är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda. Tenant and Partner har varit rådgivare till HiQ i affären.

Nacka, 2017-09-11
Atrium Ljungberg AB (publ)

Release

Ladda ner bild