Innovativ skola dubblar lokalyta i Kista - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Innovativ skola dubblar lokalyta i Kista

Atrium Ljungberg har hyrt ut ytterligare nära 1300 kvadratmeter till Utbildningsförvaltningen i Stockholm, för Stockholm Science & Innovation School i kvarteret Nod, i Kista. Gymnasieskolan drivs i samverkan med strategiskt utvalda globala företag samt KTH och Stockholms universitet och lockar motiverade elever från hela storstockholm.

- Kvarteret Nod skapades som ett kompetenskluster mot ICT, Informations- och kommunikationsteknik och vi har varit konsekventa med konceptet hela vägen, säger David Nilsson, uthyrare på Atrium Ljungberg. Idag finns bara 600 kvadratmeter vakant yta kvar i fastigheten.

- Det har varit en spännande resa sedan 2014, där mycket har överträffat våra förväntningar, säger Patrick Vestberg, rektor för Stockholm Science & Innovation School. Samarbetet med företagen i huset och övriga Kista ger avtryck både på våra elever, hur utbildningen utvecklas och på samarbetsföretagen. Utformningen av Nod med olika aktörer och många mötesplatser är en fungerande smältdegel.

I kvarteret Nod, som är Atrium Ljungbergs kreativa satsning på att sammanföra forskning och utbildning med ICT-företag i framkant, finns också Black Box, Stockholms universitets multiarena för events samt DAC – Digital Art Center. Här finns även företag som Fujitsu Sverige, SenseGraphics, Esri Sverige och Cornerstone. I och med skolans utökning är nu huset i det närmaste fullt uthyrt.

Nacka, 2017-03-14
Atrium Ljungberg AB (publ)
 

Läs mer om Stockholm Science & Innovation School: www.stockholmscienceandinnovationschool.stockholm.se

Pressmeddelande

Ladda ner bild