Nordisk Film öppnar biografer i Sverige -... - Atrium Ljungberg

Nordisk Film öppnar biografer i Sverige - samarbetar med Atrium Ljungberg

Svenska biografbesökare får snart fler valmöjligheter. I samarbete med Atrium Ljungberg öppnar nu Nordisk Film biografsalonger i Uppsala och Malmö. Satsningen har som mål att skapa ett ökat utbud på den svenska biografmarknaden.

Nordisk Film, som äger de största biografkedjorna i Danmark och Norge, planerar nu för en satsning i Sverige. I ett första steg öppnar de två stora biografer i Uppsala och Malmö. Det är Atrium Ljungberg, ett av Sveriges största fastighetsbolag, som bygger de nya biograferna, där Nordisk Film blir hyresgäst. Målet med satsningen är att skapa och tillgängliggöra ett större kultur- och filmutbud för de svenska konsumenterna. Satsningen omfattar i nuläget två städer men Nordisk Film och Atrium Ljungberg planerar även för en tredje biograf i Stockholmsområdet.  

- Nordisk Film är ledande inom biografdrift i Danmark och Norge. Vi har länge undersökt möjligheten att visa film även på den svenska marknaden, en marknad som vi tror har möjlighet att växa. Med det här avtalet får vi ett bra fotfäste i två av Sveriges största städer, säger John A. Tønnes, direktör för Nordisk Film Biografer.

- Dagens biografbesökare eftersöker den exklusiva och stämningsfulla biografupplevelsen som vi kan leverera. Med vår erfarenhet från Danmark och Norge vill vi bidra till att lyfta den svenska biomarknaden och skapa nya attraktiva möjligheter för de svenska biografbesökarna, fortsätter John A. Tønnes.

De biografer som initialt byggs kommer att ligga i Atrium Ljungbergs fastigheter i de två städerna. I Gränbystaden i Uppsala planeras för en biograf med fem salonger med planerad öppning i slutet av 2018. Även i Mobilia i Malmö planeras en biograf med fem salonger. Där är öppningen planerad till våren 2020. Båda biograferna kommer att vara toppmoderna anläggningar och ha den bästa tekniken för både ljud och bild.

- Atrium Ljungbergs vision är att skapa stadsmiljöer som lever alla tider på dygnet. I det arbetet är biografer en viktig del då det skapar ett utbud efter ordinarie öppettider. I Nordisk Film har vi funnit en erfaren samarbetspartner som kommer kunna erbjuda ett attraktivt och innovativt underhållningsutbud, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

- Biografmarknaden växer och vi har en stark tro på att bio även i framtiden kommer vara ett av de populäraste kulturvalen. Biografen erbjuder underhållning och socialt umgänge för hela familjen – det är ett riktigt socialt medium, något som folk efterfrågar mer än någonsin. Därför arbetar vi målinriktat på att utvidga vår affär, avslutar John A. Tønnes.

Nacka, 2017-03-21
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4