Ytterligare ett globalt företag väljer Sickla - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Ytterligare ett globalt företag väljer Sickla

Atrium Ljungberg har tecknat avtal med det globala motorföretaget Yamaha Motor Europe N.V. Filial Sverige om cirka 1 200 kvadratmeter kontorsyta i Sickla, Nacka. I fastigheten Sickla Front etablerar Yamaha Motor sitt svenska huvudkontor.

Yamaha Motor Europe N.V. Filial Sveriges flytt till Sickla Front, där Atrium Ljungberg just nu uppför två större kontorsbyggnader, kommer att ske under hösten 2018. Kontoret beräknas sysselsätta ett 20-tal personer.

- Vi är stolta och glada över att kunna välkomna Yamaha till Sickla och till Atrium Ljungberg. De är ett attraktivt tillskott till vår mix av hyresgäster och kommer att få mycket bra lokaler för sitt nya huvudkontor och showroom, med flera stora internationella företag som grannar. Vi ser att södra Stockholm växer sig allt starkare som kontorsdestination och Sickla Front erbjuder ett bra geografiskt läge med goda kommunikationsmöjligheter och närhet till handel och service, kommenterar Petter Klingofström, uthyrningschef Transaktion och Etablering på Atrium Ljungberg.

Yamaha Motor Europe N.V. Filial Sverige ansvarar för försäljningen i Sverige och flera andra nordeuropeiska länder och verksamheten bedrivs från kontor i Stockholm, Oslo och Odense. Regionen utgör den största marin- och snöskotermarknaden i Europa och representerar en betydande del av den europeiska marknaden för motorcyklar och terränghjulingar.

- För att kunna fokusera på vår verksamhets utveckling och tillväxt krävs att vårt kontor stimulerar och underlättar vårt dagliga arbete. Sickla Fronts lokaler erbjuder oss en bra miljö för det, vi ser fram emot inflyttning och att få Atrium Ljungberg som hyresvärd, säger Elmir Andersson, Division Manager, Yamaha Motor Europe N.V. Filial Sverige.

Med utvecklingen av Sickla Front skapar Atrium Ljungberg ett stadsmässigt kvarter som binder samman Sickla med Hammarby Sjöstad. Området utgör en ny entré till Sickla och fungerar som en brygga mellan områdets gamla och nya delar. Förlängningen av Tvärbanan, som sätts i trafik under andra halvåret 2017, samt ett tiotal busslinjer passerar området. Det är även beslutat att tunnelbanans nya blå linje ska förlängas till Nacka centrum, vilket innebär tunnelbana till Sickla år 2025.

Tidigare uthyrningar i Sickla Front är bland andra Stora Enso, PwC och Domstolsverket. Sickla Front är miljöcertifierat enligt systemet Breeam och kommer att bli minst Very Good-certifierad. Hyresavtalet med Yamaha genomfördes tillsammans med uthyrningskonsult New Property.

Nacka, 2017-05-08
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild