Atrium Ljungberg gör stor kontorsuthyrning till... - Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg gör stor kontorsuthyrning till Academic Work i Hagastaden

Atrium Ljungberg har tecknat ett hyresavtal med Academic Work som väljer att samla delar av verksamheten i nya Life City i Hagastaden, Stockholm. Academic Work kommer att hyra drygt 17 000 kvadratmeter kontor i fastigheten som beräknas stå färdig under första halvåret 2021.

Academic Work rekryterar och hyr ut ”young professionals” – studenter och akademiker som befinner sig i början av karriären. Bolaget är ett av de största bemannings- och rekryteringsföretagen på tjänstemannasidan i Sverige och verkar inom en mängd branscher, bland annat life science. Academic Work och systerkoncernen AWX, som bygger nya bolag inom human resources, med fokus på accelerated learning, coding bootcamps, modern digital utveckling och digitala verktyg, har tillsammans närmare 1 000 medarbetare på olika platser i Stockholm.

- Vi ser verkligen fram emot att flytta in i Life City och samla flera av våra verksamheter under ett och samma tak för vidare expansion. Det geografiska läget känns spännande, där vi ser fram emot att bli en ännu starkare del av life science klustret som växer fram. Atrium Ljungbergs lyhördhet och långsiktiga perspektiv har varit en starkt bidragande del i vårt beslut, säger Johan Skarborg, CEO på Academic Work.

Atrium Ljungbergs ambition med Life City är att huset ska bli den självklara mötesplatsen för alla som är verksamma inom life science i Hagastaden.

- Vi är väldigt glada över att Academic Work valt Life City för att samla delar av sin verksamhet i Stockholm. Vi ser hela huset som en möjliggörare där ett kunskapsintensivt bolag som Academic Work blir en viktig del i en helhet, säger Annica Ånäs, vd på Atrium Ljungberg.

Fastigheten kommer att ha en total uthyrbar area om cirka 27 000 kvadratmeter fördelat på sex våningar plus entréplan. Vid ett av Skandinaviens mest visuella lägen, där 200 000 människor passerar varje dag, får Life City en unik placering ovanpå E4:an precis intill några av Sveriges viktigaste aktörer inom life science; Karolinska Institutet, KTH, Nya Karolinska Solna och Stockholms universitet. Entréplanet blir en dynamisk mötesplats med gemensamma funktioner och längre upp i huset kommer co-workingytor och kontor att fyllas med kompetens och tjänster kopplade till life science.

- Uthyrningen till Academic Work är helt i linje med vår ambition om att fortsätta utvecklingen av Hagastaden. Intresset för Life City är stort och vi ser fram emot att nu lägga de sista pusselbitarna för att uppfylla vår vision, säger Petter Klingofström, Senior Leasing Advisor på Atrium Ljungberg.  

Hagastaden är ett av Stockholms största stadsbyggnadsprojekt genom tiderna. Fram till år 2025 växer området fram och förbinder Stockholm med Solna. Det nya området kommer att bli en av världens främsta mötesplatser för life science. Atrium Ljungberg har funnits i Hagastaden i närmare 25 år och är en av de största fastighetsägarna i området med ett bestånd om cirka 90 000 kvadratmeter i karaktäristiska industrifastigheter såsom tidigare Apotekarnes Mineralvattenfabrik, Glashuset och PV-Palatset.

I och med uthyrningen till Academic Work startar Atrium Ljungberg nu projektet Life City i Hagastaden, vilket innebär en total investering om cirka 1,9 miljarder kronor, inklusive markförvärv, och ett hyresvärde om cirka 118 miljoner kronor.

Nacka, 2018-09-13
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2