Atrium Ljungberg lanserar ny stadsdel på... - Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg lanserar ny stadsdel på Nobelberget

Nobelberget i Sickla omvandlas till en ny stadsdel med bostäder, kreativa kontor och kultur. Redan idag kan intresserade ställa sig i kö till en ny bostad på Nobelberget och försäljningen av det första bostadskvarteret om 68 bostäder startar i höst. Atrium Ljungbergs vision är att området ska präglas av kreativa verksamheter och en stark gemenskap.

Tillsammans skapar vi framtidens stad. Genom okonventionella samarbeten tänker vi nytt och vågar drömma stort. Bakom varje innovativ idé står en lång rad medskapare, säger Joanna Berg, affärsutvecklingsansvarig på Atrium Ljungberg.

Den nya stadsdelen blir en del av Sickla i Nacka, ett stenkast från Södermalm. Här planeras för bostäder, kreativa kontor, kultur, natur och mötesplatser. Nyproduktion samsas med gamla byggnader för att bevara områdets historia och identitet. Den karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken omvandlas till kontor och en mötesplats för kreativitet och den historiska Panncentralen blir en förskola i lekfull miljö. Sicklastråket och Nobelparken utformas som mötesplatser där det även kan ske kulturevents och marknader.

Att fortsätta utveckla levande stadsmiljö i Sickla är en viktig del i vårt långsiktiga arbete med att skapa mer stad i Nacka. Att detaljplanen för Nobelberget vunnit laga kraft möjliggör för ännu fler att bo och verka i Sicklaområdet vilket är glädjande, säger Gunilla Glantz, stadsbyggnadsdirektör Nacka kommun.

Nobelberget har sedan 2014 varit ett centrum för kultur och hem åt bland annat klubb-verksamhet, konserter och den nyskapande föreställningen Satans Trilogi. Delar av dagens kulturverksamhet och flera aktörer kommer att finnas kvar på Nobelberget. Andra flyttar till nya delar av Sickla och till andra platser där Atrium Ljungberg utvecklar stad. Till exempel är ambitionen att flytta delar av klubb- och konsertverksamheten till Söderhallarna. 

Det nya bostadsområdet Nobelberget ska präglas av gemenskap. Därför introducerar Atrium Ljungberg det nya konceptet ”kompisköpet”.

En fördel vid nyproduktion är att flera bostäder är till salu samtidigt. Kompisköp möjliggör för vänner att gå ihop och köpa varsin bostad i samma hus eller kvarter. Vi skapar också fysiska förutsättningar för gemenskap till exempel genom Köket i Formalinfabriken – en fantastisk lokal för middagar, privata fester och öppna events, säger Joanna Berg.

Om Nobelberget

- Stadsdelen Nobelberget är en del av Sickla i Nacka. Här planeras för 500 bostäder, kreativa kontor, kultur, parkområde och mötesplatser.

- Det första bostadskvarteret innehåller 68 bostäder om 1–5 rum och säljstart planeras till hösten 2018.

- Atrium Ljungberg förvärvade Sickla 1997. Sedan dess har platsen utvecklats till en livlig stadsdel med en mix av lokalt kvartersliv och urban stadspuls.

- Utöver befintliga kommunikationer planeras även en ny tunnelbanestation i Sickla 2026, med cirka sex minuter till Kungsträdgården.

- En del av dagens kulturutbud är Nobelberget Marknad med musik, kultur, mat och vintage. Nästa marknad äger rum den 10 juni.

Läs mer om Nobelberget på stad.nobelberget.se

Nacka, 2018-05-29
Atrium Ljungberg AB (publ)

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2