Atrium Ljungberg storsatsar på laddplatser för... - Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg storsatsar på laddplatser för elbilar - installerar 1 000 platser under 2018

Som ett led i arbetet med hållbar stadsutveckling gör nu fastighetsbolaget Atrium Ljungberg en storsatsning på laddplatser för elbilar i sitt fastighetsbestånd. Målsättningen är att under 2018 installera 1 000 nya laddplatser vid sina kontorsfastigheter och handelsplatser.

Efterfrågan på laddstationer för elbilar växer i Sverige. Sedan flera år tillbaka har fastighetsbolaget Atrium Ljungberg erbjudit ladduttag i sina garage. I slutet av 2016 märktes en ökad efterfrågan på laddplatser bland hyresgästerna, samtidigt som prognosen för försäljning av laddhybrid- och rena elbilar också visade en stark utveckling.

- Vi ska stötta miljömedvetna hyresgäster och kunder i deras hållbarhetsarbete. Vi ser behovet av att installera betydligt fler laddplatser än de vi har idag och har därför arbetat fram en tydlig samordnad strategi och vision för detta. Ett samarbetsavtal har tecknats med Eways som kommer att vara operatör och hjälpa oss att sköta anläggningarna, båda energieffektivt och kostnadsmedvetet, säger Jonas Törnell, inköpsansvarig Atrium Ljungberg.

Under 2017 fick Atrium Ljungberg klartecken från Naturvårdsverkets Klimatkliv för 670 laddplatser, bland annat i Sickla, Liljeholmen, Kista och Sundbyberg. Laddningsplatserna kommer att installeras inom kort, både i kontorsgarage och på handelsplatser. Den första anläggningen i Kista är redan driftsatt med 62 laddningsuttag. Dessa nyttjas främst av Atea som är Atrium Ljungbergs största hyresgäst i Kista och som dessutom har ett starkt hållbarhetsfokus.

- Vi har branschens tuffaste klimatmål och har sett en fantastisk ökning av el- och laddhybrider bland våra medarbetare under de senaste åren. Det är en utveckling vi välkomnar och därför känns det viktigt för oss som bolag att också kunna erbjuda parkeringsplatser med möjlighet att ladda bilarna, säger Pernilla Möller, Facility Manager Atea. Atrium Ljungberg har varit väldigt tillmötesgående och lyssnat in vårt ökade behov och anpassat installationen av laddplatser efter det, fortsätter Pernilla Möller.

- Vår ambition är att hela tiden ligga före kundernas behov. Vi ska erbjuda alla kunder som vill verka hållbart och miljösmart bra och effektiva lösningar till vettiga priser, säger William Wetterholm, Marknadsområdeschef Kista och Sundbyberg.

Nacka, 2018-02-07
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2