Atrium Ljungberg tar historiskt spadtag för... - Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg tar historiskt spadtag för Hotell Tapetfabriken i Sickla

Under måndagen togs ett nytt steg i utvecklingen av Sickla, då det första spadtaget för Hotell Tapetfabriken genomfördes. Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs och Nordic Choice Hotels COO Katalin Paldeak satte tillsammans upp en tapetvåd med Kåbergs klassiska mönster, som en symbol för starten av hotellbygget. Hotellet öppnar 2020, på samma plats som Kåbergs startade sin tapettillverkning för över hundra år sedan.

- Sickla har en stor dagbefolkning med kontor, handel, gymnasieskolor, kultur och service. Hotellet och kommande bostadskvarter ger även befolkning nattetid, vilket ökar trivseln och tryggheten i staden, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg. Hotellet blir en inbjudande mötesplats med till exempel restaurang som tillför Sickla kvaliteter som även andra än hotellgäster kan nyttja.

Nordic Choice Hotels kommer att driva hotell Tapetfabriken genom sin kedja Clarion Collection. Hotellet som öppnar 2020 kommer att ha 156 hotellrum och en 2 000 kvadratmeter stor lobbyyta med restaurang, evenemangsytor och konferenslokaler. Originalteglet från den gamla fabriken kommer att återanvändas och ambitionen är att ta till vara historien även i hotellverksamheten.

I Sickla pågår utvecklingen mot tät och blandad stad. Intill Tapetfabriken byggs Curanten, ett helt hus för vård och hälsa, och lite längre bort är grundarbetet för det första bostadskvarteret på Nobelberget igång. År 2026 är tunnelbaneutbyggnaden till Sickla klar och i juni i år presenterades ett förslag på ett 23 våningar högt stationshus. Mitt i all nybyggnation avspeglas områdets långa historia i de omsorgsfullt renoverade industrifastigheterna.

I samband med spadtaget genomfördes även en vernissage för ett konstprojekt där gymnasieskolorna i Sickla varit involverade. Elever från Designgymnasiet, Rytmus, och Sjölins har uppfört tolv konstverk på planket runt bygget. Fram till 14 oktober sker en omröstning om bästa konstverk på www.sickla.se där vinnande bidrag får 10 000 kronor till en skolaktivitet.

Nacka 2018-09-18
Atrium Ljungberg AB (publ)

Release

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2
Bild 3
Bild 4