Gränbystaden växer - 14 000 nya kvadratmeter... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Gränbystaden växer - 14 000 nya kvadratmeter invigs i november

Uppsalas andra stadskärna fortsätter att växa. I slutet av november öppnar fastighetsbolaget Atrium Ljungberg ytterligare drygt 14 000 kvadratmeter med restauranger, biograf och butiker.

Gränbystaden i Uppsala fortsätter att växa och fastighetsägaren Atrium Ljungberg breddar nu utbudet av restauranger och nöje ytterligare genom invigningen av drygt 14 000 kvadratmeter i den södra delen av gallerian. Förutom Nordisk Film som öppnar sin första biograf i Sverige med fem toppmoderna salonger, märks restaurangkedjorna O´Leary’s, Sushi Yama, Classic Pizza och Cupido salladsbar. Utbudet kompletteras med en asiatisk delikatessbutik och en espressobar. Naked Juice Bar och Burger King, som båda funnits i Gränbystaden tidigare, flyttar också till den nya tillbyggnaden. I det tredje bostadshuset, strax utanför gallerian, öppnar även det populära matkonceptet Pinchos sin andra restaurang i Uppsala våren 2019.

- Vi är väldigt glada över den starka utvecklingen i Gränbystaden. Atrium Ljungberg har stort fokus på hållbar stadsutveckling där bostäder, arbetsplatser, handel och upplevelser tillsammans skapar platser där människor trivs och vill vara, säger Jan Hammarling, marknadsområdeschef Gränbystaden.
- Trenden att träffas och umgås utanför hemmet är stark och hela restaurangsektorn växer. Därför känns det extra roligt att vi nu kan erbjuda uppsalaborna ett riktigt starkt utbud av mat, nöje och upplevelser. Det är ett viktigt steg i vårt arbete med att skapa Uppsalas andra stadskärna.

- Det kommer att bli fantastiskt att öppna ytterligare en Pinchos. Vi ser fram emot vår nya restaurang i Gränbystaden som har ett av Uppsalas allra bästa flöden av människor. Mat, dryck och cirkus i samma lokal – här kan vi prata om upplevelser för alla sinnen, säger Christian Maggio, ägare och etablerare.

Förutom det breddade restaurangerbjudandet öppnar även ett flertal nya butiker, bland annat KappAhls barnkoncept Newbie, Scorett Håkansson, skönhetsbutiken Sayso, Viva Viktoria samt Pandora. Även serviceutbudet stärks med Brorsans Barber och Allans skrädderi.

Nacka, 2018-03-21
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande 20180321

Ladda ner bild