SEB flyttar till Glashuset vid Slussen - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

SEB flyttar till Glashuset vid Slussen

Atrium Ljungberg har tecknat hyresavtal med SEB om drygt 800 kvadratmeter i karaktäristiska Glashuset vid Slussen.

SEB är en ledande nordisk finansiell koncern som erbjuder ett brett spann av finansiella tjänster och rådgivning. I Sverige och övriga nordiska länder är SEB inriktade på företagsaffärer och investment banking. Nu väljer SEB att etablera sig på dryga 800 kvadratmeter i Glashuset, Slussen. Kontoret kommer att kunna erbjuda rådgivning såväl digitalt som personligt via bokade möten. Kontraktet är på fem år och inflyttning beräknas ske i februari 2019.

– Vi är mycket nöjda med vår kommande etablering i Glashuset. Det fantastiska huset är lättillgängligt för våra kunder och vi ser Slussen som en naturlig knutpunkt på Söder och för söderort, säger Pär Björn, regionchef SEB.

Glashuset är en av Stockholms mest kända byggnader belägen precis vid Stockholms inlopp. Läget innanför tullarna i kombination med närheten till en av Stockholms största knutpunkter gör Glashuset till en av Atrium Ljungbergs mest attraktiva kontorsfastigheter. Här finns sedan tidigare hyresgäster såsom Tengbom, Wingårdhs, Ecster, Proventus och HiQ. I mars skrevs även avtal med co-workingaktören Convendum om dryga 5 000 kvadratmeter i fastigheten.

Atrium Ljungberg satsar stort på Södermalm och förvärvade under 2017 fastigheter vid såväl Slussen som Medborgarplatsen.

– Vi är väldigt glada att SEB väljer att flytta in i Glashuset, säger Camilla Waxin, uthyrare, Atrium Ljungberg.

– Just nu sker det mycket i området och vi är säkra på att framväxten av Nya Slussen kommer att lyfta området ännu mer framöver. SEBs etablering är ytterligare ett kvitto på platsens attraktivitet, fortsätter Camilla Waxin.

Hyresavtalet med SEB är ett så kallat grönt hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Nacka, 2018-05-09
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild