Sébastien Boudet förverkligar dröm i Söderhallarna - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Sébastien Boudet förverkligar dröm i Söderhallarna

Sébastien Boudet, känd bagare och kock från Nyhetsmorgon och Dessertmästarna i TV, öppnar nu hantverksbageriet ”Sébastien på Söder”. Bageriet blir ett väldoftande steg i Atrium Ljungbergs vision om att öppna upp Söderhallarna med inriktning mot mat, kultur och kreativitet.

När Atrium Ljungberg förvärvade Söderhallarna 2017 var det med en tydlig ambition att öppna upp huset mot Medborgarplatsen och skapa en spännande mötesplats med saluhallen som drivkraft. Detaljplane-arbetet pågår och i samverkan med partners, hyresgäster och söderbor har många idéer uppkommit.

- Starka idéer är en viktig del av stadsinnovation och i Sébastien Boudet har vi hittat en samarbetspartner som brinner för att utvecklas, säger Jon Allesson, affärsutvecklingsansvarig för stadsinnovation på Atrium Ljungberg. Jag tror att han, förutom att göra våra besökare nöjda, även kommer att påverka utvecklingen av hela Söderhallarna med sin energi.

På kanelbullens dag 4 oktober, öppnar Sébastien på Söder, som hantverksbageriet heter. Efter flera år av kringresande i Sverige där han har föreläst och besökt spannmålsodlare, förverkligas nu drömmen att ha en fast plats, ett eget bageri igen. Bageriet ligger i Söderhallarna och ambitionen är att utmana och flytta gränser kring livsmedelsproduktion.

- Det här är verkligen mitt bröd! Jag har valt ut odlarna och spannmålen maler jag själv till mjöl på plats, säger Sébastien Boudet. Spannmål är som vin, det påverkas av klimat, soltimmar och hantverket. Jag älskar känslan i saluhallar och ser fram emot att vara en del av Söderhallarna.

Sébastien Boudet föddes i Paris som andra generationens bagare. År 2000 flyttade han till Stockholm där han bland annat grundade det prisbelönta La Petite France. Han är jurymedlem i Dessertmästarna på Kanal 5, en av eldsjälarna bakom Smaka på Stockholm och syns ofta som kock och bagare på Nyhetsmorgon i TV4. Därtill är han en flitig föreläsare och ger otaliga kurser i bakning runtom i landet. Sébastien har en gedigen erfarenhet inom restaurang, konditori och bageri och med en sällan skådad passion går han i spetsen för surdegsrevolution och matlagning baserad på naturliga råvaror. (källa Bonnier)

Nacka 2018-10-03
Atrium Ljungberg AB (publ)

Release

Ladda ner bild