Atrium Ljungberg byggstartar Bas Barkarby - Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg byggstartar Bas Barkarby

Nu sker byggstart för Bas Barkarby - ett multifunktionellt kvarter för lärande med inriktning mot naturvetenskap och teknik, samt för kultur, idrott och näringsliv. Kvarteret blir en ny mötesplats med aktivitet stora delar av dygnet, mitt i ett växande Barkarby.

Järfälla kommun kommer att hyra närmare 11 000 kvadratmeter av den första etappen för gymnasieutbildning, multihall, bibliotek och annan kulturverksamhet. Resterande yta, fördelad på 14 våningar, kommer att inrymma moderna kontors- och utbildningslokaler i flexibla storlekar, samt restaurang och gym. Bas Barkarby blir en plats där människor, både studenter och företagare, studerar, arbetar, träffas och utvecklas tillsammans.

- Vi vet från liknande projekt som Nod i Kista att det finns en fantastisk kraft i att sammanföra utbildning med näringsliv, säger Daniel Kvant Suber, affärsutvecklingschef på Atrium Ljungberg. Bas Barkarby är ett spännande projekt i det största utbyggnadsområdet i Stockholmsregionen.

Under de kommande 15 åren ska 14 000 bostäder byggas i Barkarby som kommer att bli västra Stockholms nya knutpunkt där både tunnelbana, fjärrtåg och pendeltåg stannar, precis intill Bas Barkarby.

- Bas Barkarby kommer att bli en mycket viktig pusselbit i Barkarbystaden. Här kommer vi att se en naturlig mötesplats där utbildning, näringsliv, innovation och kultur arbetar tillsammans för att skapa goda synergieffekter för Barkarbystaden och dess omgivning, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

Bas Barkarby byggs i två etapper. Byggstart av första etappen om 24 400 kvadratmeter sker i april med planerad inflyttning från hösten 2021. Detaljplanen för Barkarbystaden II vann laga kraft i januari 2018 och beslut om miljötillstånd erhölls från Mark- och miljödomstolen i december 2018.

Nacka, 2019-04-04
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelandet som pdf

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2