Atrium Ljungberg hyr ut i Forumkvarteret - Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg hyr ut i Forumkvarteret

Previa och konsultbolaget Helenius väljer Forumkvarteret för sina nya kontorsetableringar i Uppsala. Totalt omfattar de nya uthyrningarna omkring 1 100 kvadratmeter kontorsyta. I och med inflyttningen hösten 2019 är Forumkvarterets kontorslokaler i det närmaste fullt uthyrda. 

Atrium Ljungberg har under de senaste tre åren genomfört en omfattande upprustning och ombyggnad av Forumkvarteret som idag innehåller såväl kontorslokaler som bostäder och en galleria med ett förstärkt utbud av butiker, restauranger och caféer. De övre våningsplanen har ställts om till moderna kontorslokaler och hyrts ut löpande vartefter de färdigställts. Sedan tidigare är bland andra Academic Work, Tengbom arkitekter, Kitchen Time, Knightec och Structor hyresgäster i Forumkvarteret. Nu är det klart att även konsultbolaget Helenius och Previa etablerar sig i Forumkvarteret.

Helenius är ett konsultbolag med specialistkompetens inom miljö-, VVS- och energiområdet. Bolaget är en av Sveriges ledande installationskonsulter med huvudkontor i Stockholm. I december flyttar de in på cirka 300 kvadratmeter i Forumkvarteret.

Vi valde Forumkvarteret för dess centrala och attraktiva läge med cykelavstånd till våra kunder i Uppsala samt gångavstånd till Resecentrum och tåg till Stockholm. Vi fastnade även för Atrium Ljungbergs inredningskoncept som är modernt och genomtänkt. Dessutom värdesätter vi att Atrium Ljungberg är en hyresvärd som jobbar långsiktigt och hållbart samt att de har lokala servicekontor, säger Omar Ayedi, Helenius Ingenjörsbyrå AB, Kontorschef i Uppsala.  

Previa ingår i Falck Healthcare som är Skandinaviens största koncern inom hälsa i arbetslivet. I december flyttar de in i sitt nya kontor på 800 kvm i Forumkvarteret.

– Helheten som Atrium Ljungberg kan erbjuda oss, med nyrenoverat kontor i ett sammanhang som ger oss möjlighet att verkligen leva som vi lär, gjorde att vi valde Forumkvarteret. Här får vi möjlighet att skapa en bra och ergonomisk arbetsmiljö samt tillgång till en attraktiv närmiljö med restauranger, liv och puls. Närheten till Resecentrum är också något vi värdesätter, säger Susanne Frode, konsultchef Previa.

Vi är glada att kunna erbjuda toppmoderna kontorslokaler i Uppsalas absoluta cityläge. Det stora intresset för kontor i Forumkvarteret ser vi som ett kvitto på att vår ambition att skapa ett urbant innerstadskvarter med en mix av handel, restauranger, bostäder värdesätts av tjänsteintensiva företag som söker attraktiva lägen. Under året färdigställer vi även de sista fem kontorslokalerna i kvarteret, säger Daniel Kvant Suber, affärsutvecklingschef Uppsala och norra Stockholm på Atrium Ljungberg.

Nacka 2019-05-21
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2