Atrium Ljungberg och Parkteatern inleder... - Atrium Ljungberg

Atrium Ljungberg och Parkteatern inleder samarbete i Slakthusområdet

Den 11 juni tillträdde Atrium Ljungberg de första fastigheterna i Slakthusområdet. Området ska under de kommande tio åren utvecklas till en ny dynamisk stadsdel och bli hela Stockholms mötesplats för mat, kultur och upplevelser vid sidan av arbetsplatser och bostäder. Som ett led i arbetet med att befästa kulturens roll på platsen inleder Atrium Ljungberg nu ett samarbete med Parkteatern som i augusti bjuder stockholmarna på två föreställningskvällar i den gamla Förbindelsehallen.  

I mer än 75 år har Parkteatern bjudit på teater, konserter, dans och cirkus för besökare i alla åldrar i stadens gemensamma utomhusrum. I Slakthusområdet kommer Parkteatern i augusti ta plats i Förbindelsehallen som under de närmaste åren planeras att utvecklas till att vara det kulturella hjärtat i området. Nu ger den nya fastighetsägaren stockholmarna möjlighet att få en försmak av vad som väntar i den nya stadsdelen.

Slakthusområdet ska bli en plats för mat, kultur och upplevelser där vi vill se ett brett och varierat kulturutbud med allt från museum till musikscener och dansstudios. Idag finns ett antal aktörer i Slakthusområdet som driver verksamheter inom konsert, klubb och konst. Vid sidan av att ta vara på det som redan finns på platsen kan vi genom samarbetet med Parkteatern tillföra ytterligare en dimension av scenkonsten med ett innehåll som passar alla åldrar, säger Jon Allesson, affärsutvecklingsansvarig stadsinnovation på Atrium Ljungberg. Att en levande urban stadsdel som Slakthusområdet, ska ha arenor och scener som kan fungera för olika innehåll, många timmar på dygnet, är något som vi har med oss in redan i planeringsstadiet, fortsätter Jon. Vi ser stor potential i att tillföra nya scener i en storlek som det idag råder brist på i Stockholm.

I augusti bjuder Parkteatern in till två föreställningskvällar med Sirqus Alfon och Salong FUX på scenen. Konceptet beskrivs som "utomhus men under tak där parkering blir park, asfalten blommar och allt kan hända". Sirqus Alfon har rötterna i gatuscenen och hjärta för tekniken och använder laser, optiska illusioner, videoloopar och musik för att forma ett helt eget sceniskt uttryck. Kvällarna avslutas med Salong FUX - en sprakande varieté under ledning av den glittrande cirkushästen och konferencieren Robert Fux.

 I Slakthusområdet utforskar vi en ny spelplats, gör för första gången om parkering till park och låter en rad svenska och internationella artister sätta scenkonsten på kartan. Att testa nya spelplatser är en del i vårt arbete med att nå ut till ny publik, säger Josefin Rosales, Verkställande producent på Parkteatern.

I Atrium Ljungbergs stadsutveckling har kultur och mat en central plats. Utöver Slakthusområdet är Nobelberget och Sickla, Söderhallarna och nya Slussen andra exempel på platser som bolaget är med och utvecklar och där kultur är en viktig ingrediens.

Program:

16 augusti
19.00 Sirqus Alfon – I am Somebody
21.00 Salong FUX

17 augusti
19.00 Sirqus Alfon – I am Somebody
21.00 Salong FUX

Nacka, 2019-06-12
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2
Bild 3