Atrium Ljungberg prisas för ledarskap,... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Atrium Ljungberg prisas för ledarskap, företagskultur och affärsmannaskap

Atrium Ljungberg rankades för sjätte året i rad som en av Sveriges bästa arbetsplatser. Det blev klart i går kväll när det internationella företaget Great Place To Work® offentliggjorde sin lista över "Sveriges bästa arbetsplatser 2019". Dessutom utsågs Atrium Ljungberg nyligen till ett av Sveriges topp tre "Business Wellness-företag" och vann även årets "Diversity Impact Awards" för sitt jämställdhetsarbete.

Ett av Atrium Ljungbergs övergripande affärsmål är att vara en av Sveriges bästa arbetsplatser. Sedan 2011 deltar bolaget därför i Great Place to Works® utvärdering av "Sveriges Bästa Arbetsplatser" där styrkor och utvecklingsområden som arbetsgivare identifieras. Förutom att för sjätte året i rad ha placerat sig på topplistan för medelstora organisationer överträffade Atrium Ljungberg sitt interna mål om att i medarbetarundersökningen nå ett genomsnittligt förtroendeindex på 85 procent. Resultatet för 2018 års medarbetarundersökning uppgick till ett förtroendeindex på hela 88 procent.

Det är mycket glädjande att våra medarbetare är så nöjda med alla delar som spänner inom områdena trovärdighet, respekt, rättvisa, stolthet och kamratskap. Jag tror att det beror på att vi ger våra medarbetare stort ansvar och stort mandat, med våra värderingar som en tydlig kompass. Under året har vi lagt stort fokus på arbetsmiljö och ett delvis nytt arbetssätt. I processen har vi lyssnat och tagit tillvara på initiativ som kommer från medarbetare. Att vi för sjätte året i rad är på listan över de bästa arbetsplatserna i Sverige visar att vi arbetar rätt, långsiktigt och konsekvent med medarbetarfrågorna, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg.

Den 7 mars utsågs även Atrium Ljungberg till finalist i tävlingen Sveriges bästa "Business Wellness-företag". Priset delas ut till företag med visionärt ledarskap, engagerade medarbetare och förutsättningar att vara uthålligt framgångsrika i en föränderlig värld. Ett "Business Wellness-företag" fungerar som en motor i utvecklingen av vårt gemensamma samhälle.

Atrium Ljungberg har under året också uppmärksammats för sitt jämställdhetsarbete. I den årliga rapporten från stiftelsen Allbright rankades Atrium Ljungberg som det tredje mest jämställda börsbolaget i Sverige. Atrium Ljungberg har jämn fördelning mellan könen i ledning, styrelse samt bland övriga chefspositioner i bolaget. Bolaget vann också tävlingen "Diversity Impact Awards" som även den avgjordes i går kväll. I tävlingen utvärderas bolag för sitt arbete med jämställdhet och mångfald.

Det är fantastiskt roligt att vi blir uppmärksammade för vårt arbete med såväl ledarskap som affärsmannaskap och företagskultur. Det är grundläggande parametrar för att lyckas utveckla hållbara städer med ett blandat innehåll. Våra värderingar och visionen, "alla vill leva i vår stad" är djupt förankrad hos alla i bolaget och fungerar som en ledstjärna i vårt stadsutvecklingsarbete, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg. 

Nacka, 2019-03-28
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild