Atrium Ljungberg tecknar flera avtal i Curanten - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Atrium Ljungberg tecknar flera avtal i nya vårdhuset Curanten i Sickla

Atrium Ljungberg har tecknat avtal med GHP Specialisttandläkarna Nacka och ALVA Barnklinik som båda väljer nya vårdhuset Curanten i Sickla för sina verksamheter. Totalt innefattar de nya uthyrningarna drygt 1 700 kvadratmeter.

I augusti 2018 sattes spaden i marken för Atrium Ljungbergs nya projekt Curanten i Sickla. Här byggs ett helt hus med ett tydligt fokus på vård och hälsa där idén är att samla många olika sorters vårdaktörer på samma plats. Curanten kommer att omfatta totalt 11 500 kvadratmeter och står klart hösten 2020. I fastigheten planeras bland annat för vårdcentral, naprapater, psykolog, sjukgymnastik och babysim. Tidigare i år har Sickla Hälsocenter skrivit hyresavtal i fastigheten och nu väljer även ALVA Barnklinik och GHP Specialisttandläkarna Nacka att etablera sina verksamheter i huset.

GHP Specialisttandläkarna Nacka är en av Sveriges största privata enheter för specialist-tandvård för vuxna. Kliniken har funnits sedan 1985 och har 45 anställda med ett eget tand-tekniskt laboratorium med 13 tandtekniker. GHP Specialisttandläkarna Nacka utför vård på remisser från allmäntandvården, bland annat rehabilitering med implantatbehandlingar, käkkirurgi och tandprotetik. I oktober 2020 flyttar kliniken in på närmare 1 300 kvadratmeter i Curanten.

Vi ser fram emot att få möjligheten att bygga en helt ny, välutrustad klinik i ett för oss nytt sammanhang, vårdhuset Curanten, som dessutom kommer att ha ett strategiskt attraktivt läge. Vi ökar tillgängligheten för patienter, remittörer och för vår egen personal, säger Pär Almqvist, Specialist Oral Protetik, klinikchef GHP Specialisttandläkarna Nacka.

ALVA Barnklinik är en av de ledande barn- och ungdomsmedicinska mottagningarna i Stockholms län. På kliniken finns både barnläkare med en bred pediatrisk kompetens och ett flertal med spetskompetens inom olika delområden. ALVA Barnklinik finns sedan tidigare på Södermalm och i Vasastan och kommer nu även att öppna i Sickla. Den nya mottagningen omfattar närmare 500 kvadratmeter och beräknas öppna under hösten 2020.

Vår ambition är att skapa ett nav i Sickla där människor kan få tillgång till olika sorters vård på samma ställe. Sickla och centrala Nacka ska växa med 14 000 bostäder samt över 20 000 nya kontorsarbetsplatser fram till år 2030. Detta kommer att resultera i en ökad efterfrågan på god vård och där ser vi att Curanten kommer att fylla en viktig funktion, säger Håkan Hyllengren, affärsutvecklingschef Sickla på Atrium Ljungberg.

Hyresavtalen med ALVA Barnklinik och GHP Specialisttandläkarna Nacka är så kallade gröna hyresavtal - en överenskommelse mellan hyresvärd och hyresgäst om gemensamma åtgärder för att behålla eller förbättra lokalens miljömässiga prestanda.

Nacka, 2019-09-25
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild