Forumgallerian byter namn och firar med stor... - Atrium Ljungberg

Forumgallerian byter namn och firar med stor kvartersfest

Efter en intensiv ombyggnadsperiod står Forumkvarteret  i Uppsala nu klart. Galleriadelen är ombyggd och kvarteret har kompletterats med bostäder och nya, toppmoderna kontorslokaler. Den 25 maj firas den officiella invigningen med en stor kvartersfest. I samband med detta byter Forumgallerian namn till Forumkvarteret.

Fastighetsägaren Atrium Ljungberg har sedan 2017 genomfört en omfattande upprustning och ombyggnad av Forumkvarteret med syfte att skapa ett dynamiskt innerstadskvarter som lever under dygnets alla timmar. I galleriadelen har ytor frigjorts och ett tydligt, invändigt stråk skapats. Utbudet har stärkts med flertalet nya butiker, restauranger och caféer. De övre våningsplanen har omvandlats till attraktiva kontorsmiljöer kompletterat med flera nya bostäder.

Vår ambition är att Forumkvarteret ska vara en levande mötesplats mitt i city. Det nya namnet signalerar att det verkligen är ett helt kvarter, en "stad i staden" där människor kan arbeta, shoppa, umgås och bo. På lördag firar vi att vi är klara med ombyggnationen och bjuder in alla Uppsalabor till en stor kvartersfest, säger Erika Wesslén, marknadsansvarig Uppsala city på Atrium Ljungberg.

Under kvartersfesten bjuds Uppsalaborna på mängder av aktiviteter och musik i och runt om Forumkvarteret. Under dagen spelar bland andra DJ Large, Kristian Antilla, Stuck in Motion och Kören Afro. Centrum för aktiviteterna är Forumtorget som för en dag får en gräsmatta med loungemöbler. Torget fylls med foodtrucks, sida vid sida med restaurangernas uteserveringar. På Dragarbrunnsgatan grillar Bastard Burgers hamburgare och alla besökare som vill får delta i en graffitti-workshop. På Bredgränd finns aktiviteter för de minsta med bland annat ansiktsmålning.

Kvartersfesten pågår följande tider:
Lördag (25/5): Klockan 10.00 – 17.00

Aktiviteter:

  • Graffitti-workshop
  • Artister som Kristian Antilla, Kören Afro, Odd Pages, Rosco Parker Band, Bicycle Beat och Stuck in Motion
  • Foodtrucks
  • Parkouruppvisning
  • Ansiktsmålning

Uppsala, 2019-05-16
Atrium Ljungberg (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2