Gränbystadens omsättning har ökat tio år i rad - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Gränbystadens omsättning har ökat tio år i rad

Uppsalas andra stadskärna fortsätter att växa och omsättningen har ökat tio år i rad. Under 2018 ökade butikernas och restaurangernas totala omsättning med cirka åtta procent och närmar sig nu tre miljarder kronor.

Gränbystaden i Uppsala fortsätter att växa och fastighetsägaren Atrium Ljungberg har under året som gått breddat utbudet med kontor, bostäder, handel, service och upplevelser. Under 2018 öppnade 26 nya butiker och restauranger och antalet besökare ökade från dryga nio miljoner till närmare tio miljoner.

I slutet av november invigdes den södra utbyggnaden av gallerian, drygt 14 000 kvadratmeter med flera nya butiker och restauranger. Bland de nya aktörerna finns Nordisk film, som öppnade sin första svenska biograf i Gränbystaden, samt restauranger som O'Learys, Sushi Yama och Classic Pizza. I samband med invigningen öppnade också ett p-garage med 276 nya p-platser och utanför södra entrén invigdes en ny bussnod med 720 busstopp per dygn.

- Vi hade en mycket lyckad och välbesökt invigning av södra delen av gallerian och är väldigt glada över den starka utvecklingen i Gränbystaden. Under flera års tid har vi arbetat med att utveckla Uppsalas andra stadskärna och vi ser att ett hårt arbete nu ger utdelning, säger Jan Hammarling, Fastighetschef i Gränbystaden.

I norra Gränbystaden har butikerna Jysk, Rusta och Jula öppnat och i januari i år var intresset mycket stort när Dollar Store slog upp portarna.

Atrium Ljungberg har också färdigställt ytterligare ett bostadshus under året. Två av tre hyreshus står nu klara med totalt 133 nya hyresrätter. Det tredje bostadshuset håller på att färdigställas och står klart för inflytt i april 2019. Huset innehåller 66 nya hyresrätter som förmedlas via Uppsala Bostadsförmedling.

I bostadshusens nedre plan ryms handel, service, restauranger och kontor. Under året gjordes stora kontorsuthyrningar till Rikshem och Revisorshuset och till våren öppnar restaurangen Pinchos. Under 2019 fortgår utvecklingen i Gränbystaden med ännu fler kontorshyresgäster, handel och service.

Nacka, 2019-02-11
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild