Mobilia breddar utbudet inom vård och hälsa - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Mobilia breddar utbudet inom vård och hälsa

Atrium Ljungberg har tecknat avtal med vårdcentral och tandläkare, som öppnar i Mobilia under hösten 2020. De två nya aktörerna flyttar in i Centrumhuset på plan två, där befintlig handel kompletteras med en ny inriktning mot vård, förebyggande hälsa och välbefinnande.

Mobilia tar nästa steg i utvecklingen att bli en central plats i Malmö för handel, service, kultur och nöje och nu även vård och hälsa. Atrium Ljungberg har tecknat avtal med Folktandvården Skåne och Mobilia Vårdcentral om sammanlagt närmare 1 500 kvadratmeter.

- Att bredda utbudet inom samhällsservice, vård och hälsa är en viktig del i vidareutvecklingen av Mobilia. Plan två i Centrumhuset kommer att få en ny inriktning med fokus på vård, förebyggande hälsa och välbefinnande. Vi är därför glada att redan nu ha tecknat avtal med både tandläkare och vårdcentral, som båda utgör en viktig del i vårt pågående konceptarbete kring att förenkla vägen till ett långsiktigt hälsosammare liv, säger Andreas Lundberg, affärsutvecklare på Atrium Ljungberg i Malmö.

Både Folktandvården Skåne och Mobilia Vårdcentral slår upp sina dörrar under hösten 2020.

- Genom att finnas på en central plats och i rätt sammanhang blir det enkelt att komma till oss, något som våra kunder värdesätter, säger Marika Qvist, vd för Folktandvården Skåne.

- Att vara lättillgänglig och finnas nära våra patienter är en viktig anledning till att vi väljer att etablera en vårdcentral i Mobilia. Vi ser en spännande utveckling av platsen där service, vård och förebyggande hälsa blir ett naturligt inslag i stadskvarteret, säger Ali Dafi, läkare och en av delägarna i Mobilia vårdcentral.

Mobilia hade 14 miljoner besökare under 2018 och har under de senaste åren genomgått en omfattande utveckling. Fastighetsägaren Atrium Ljungberg arbetar långsiktigt med att utveckla platser där människor trivs och vill vara. Under 2019 pågår byggnation av Torghuset i Mobilia, som kommer innehålla flera bostäder, Nordisk Film Bio samt barnkulturhuset Funnys Äventyr. Det centrala torget kommer att byggas om för att bjuda in till både lek och umgänge, samt förstärkas med ytterligare restauranger och nöjesutbud.

Nacka, 2019-05-02
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bild