Nu börjar nya stadsdelen Nobelberget i Sickla... - Atrium Ljungberg

Nu börjar nya stadsdelen Nobelberget i Sickla byggas

Atrium Ljungberg startar nu byggnationen av det första bostadskvarteret, Formalinfabriken och förskolan Panncentralen på Nobelberget. Här växer en ny stadsdel fram med 500 bostäder, kreativa kontor, kulturetableringar, grönska och mötesplatser. Det första kvarteret omfattar 68 lägenheter och inflyttning sker under hösten 2020.

Lördagen den 27 april firades startskottet för Nobelberget, en ny stadsdel med bostäder, arbetsplatser och kultur i Sickla. Stockholm Jazz Festival stod för scenprogrammet med Rigmor Gustafsson i ett bejublat framträdande. På Nobelberget, som fram till för ett par månader sedan varit känt för de flesta som en konsert- och evenemangsplats, kommer kulturen att leva vidare i olika former.

Här tänker fastighetsägaren Atrium Ljungberg nytt, men bevarar samtidigt en del av områdets historia och identitet. Den karaktärsfulla tegelbyggnaden Formalinfabriken omvandlas till kreativa kontor, restaurang och café och blir en mötesplats där de första kontorshyresgästerna flyttar in redan till sommaren 2019. Panncentralen, med sin höga skorsten, kommer att bevaras och blir i augusti 2020 en förskola i lekfull miljö. Det planerade Sicklastråket kommer att binda ihop Nobelberget med såväl Hammarby Sjöstad som Sickla.

Jag är väldigt glad över att vi nu startar byggnationen av det nya bostadskvarteret på Nobelberget. Det är en viktig del i förverkligandet av Atrium Ljungbergs vision om att utveckla levande stadsmiljöer, säger Annica Ånäs, vd Atrium Ljungberg.

Atrium Ljungbergs vd Annica Ånäs berättade om hur stadsdelen Nobelberget utvecklas och kommunstyrelsens ordförande i Nacka, Mats Gerdau, framhöll att Nacka nu är på väg att få sin första stadskärna i och med utvecklingen i Sickla.

Det är glädjande att så många kom för att fira startskottet för Nobelberget och att intresset är stort för vårt nya bostadskvarter. Vi vill att det framtida Nobelberget ska präglas av kreativa verksamheter och en stark gemenskap, i linje med den kultur som blomstrat på platsen de senaste åren, avslutar Joanna Berg, affärsutvecklingschef Bostad, Atrium Ljungberg.

Om Nobelberget

Stadsdelen Nobelberget är en del av Sickla i Nacka. Här planeras för 500 bostäder, kreativa kontor, kultur, parkområde och förskola. Det första bostadskvarteret innehåller 68 bostäder om 1–5 rum, försäljning pågår och inflyttning sker från oktober 2020. Läs mer om Nobelberget på https://stad.nobelberget.se/

Nacka, 2019-04-29
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelandet som pdf

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2
Bild 3