Atrium Ljungberg satsar vidare på nya... - Atrium Ljungberg
Dekorativ bild

Atrium Ljungberg satsar vidare på nya bostadsprojekt - rekryterar Linda Wiman som bostadsutvecklingschef

Efter framgångarna med den första etappen av Nobelberget i Sickla satsar Atrium Ljungberg vidare på nya bostadsprojekt. Som ett led i detta förstärkes nu teamet med en erfaren bostadsutvecklingschef - Linda Wiman.

Linda Wiman kommer närmast från motsvarande tjänst på Magnolia. Hon har sedan tidigare lång erfarenhet av chefsbefattningar inom marknad och försäljning på JM. Linda tillträder tjänsten som bostadsutvecklingschef på Atrium Ljungberg den 1 december 2020.

Vi har uppnått strålande resultat i vår bostadsutveckling på Nobelberget, såväl kundnöjdhets-, stadsutvecklings- som affärsmässigt. Vår strategi handlar om att skapa levande stadsmiljöer med ett blandat innehåll av såväl arbetsplatser som handel, kultur, utbildning och vård. Här spelar bostäder en mycket viktig roll, säger Linus Kjellberg, affärsområdeschef Affärsutveckling på Atrium Ljungberg. Utöver Nobelberget har vi starka bostadslägen på flera andra av våra platser i Stockholm och Uppsala. Med sin gedigna erfarenhet och kompetens blir Linda en nyckelspelare i den fortsatta satsningen framåt, tillsammans med resten av vårt duktiga bostadsteam, fortsätter Linus Kjellberg.

– Jag är både glad och ödmjuk inför att ansluta till ett av de mest spännande och innovativa bolagen på marknaden. Jag delar företagets värdegrund och tro på att sätta människan i fokus och det ska bli spännande att vara en del av ett bolag som bygger stad på riktigt, säger Linda Wiman. Jag ser fram emot att ta stafettpinnen för Atrium Ljungbergs bostadsutveckling och tillsammans med övriga teamet fortsätta skapa värde för våra områden, avslutar Linda.

Atrium Ljungberg har en stor projektportfölj som möjliggör investering motsvarande 36 miljarder kronor, främst i Sickla i Nacka, Slakthusområdet, Slussen och Hagastaden i Stockholm samt i Uppsala. Av den totala projektportföljen motsvarar cirka 40 procent planerade bostadsprojekt med varierande upplåtelseformer, belägna inom bolagets befintliga utvecklingsområden. Bostäder är en central del i Atrium Ljungbergs stadsutvecklingsstrategi som går ut på att skapa levande, hållbara stadsdelar med ett blandat innehåll.

Planerade bostadsprojekt, Atrium Ljungberg:

Slakthusområdet
I Slakthusområdet planeras drygt 400 bostäder med blandade upplåtelseformer. I området finns även ett möjligt co-living koncept. Produktionsstart från år 2025.

Sickla
På Nobelberget planeras totalt cirka 500 bostadsrättslägenheter där säljstarten av det andra kvarteret precis inletts. I det första kvarteret, som är i det närmaste slutsålt, började de första bostadsköparna flytta in i oktober. Byggnationstiden för samtliga kvarter beräknas pågå till 2030.
Centrala Sickla pågår detaljplaneprocesser för cirka 500 lägenheter med olika upplåtelseformer i flera olika bostadsprojekt och även i Kyrkviken finns möjlighet att uppföra cirka 700 bostäder.

Gränbystaden Uppsala
I Gränbystaden i Uppsala färdigställdes 2019 tre kvarter i de så kallade Entréhusen med närmare 200 hyresrätter. Just nu pågår byggnationen av det första kvarteret av den kommande Parkhusen. Det första kvarteret Innehåller drygt 40 hyreslägenheter med inflyttning i maj 2021. De återstående tre kvarteren i Parkhusen kommer att innehålla närmare 250 lägenheter där upplåtelseform ännu inte är beslutad.
I Östra Sala Backe i Uppsala pågår detaljplanearbete som beräknas vinna laga kraft under fjärde kvartalet 2021. Här har Atrium Ljungberg en markanvisning för ett bostadskvarter med totalt cirka 150 lägenheter, med blandad upplåtelseform. Preliminär byggstart 2025.

Hagastaden
I Hagastaden pågår en förstudie för två möjliga bostadskvarteren Kv. Stanford och Cambridge. Totalt cirka 400 lägenheter med bedömd byggstart 2024.
 

Nacka, 2020-12-01
Atrium Ljungberg AB (publ)

Pressmeddelande

Ladda ner bilder

Bild 1
Bild 2